Doctorul Beg se întreabă: Cum de reușește colegul Librimir să fie prezent în același timp și aici, și la Timișoara?

beg si librimir
untitled design set 970x90 px

Ședința de astăzi a Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, prima după revocarea managerului Alina Stancovici și numirea în funcția de interimar a doctorului Cosmin Librimir, a fost poate cea mai liniștită din ultimul an. Scurtă și la obiect. Până și președintele CA, medicul Paul Purea, a vorbit mai puțin ca până acuma, atrăgându-i însă atenția noului manager că va avea la dispoziție să demonstreze că este capabil să facă treabă.

Afirmația președintelui CA a avut darul de a-i ridica mingea la fileu directorului medical, dr. Gheorghe Beg: „Am și eu o întrebare: cum de reușește colegul meu Librimir, cu angajamente profesionale la catedra de la Timișoara, să fie prezent și aici, și acolo în același timp? Cum de mai face față, că eu nu aș reuși. Că nu poți fi prezent fizic și aici și acolo. Trebuie să explice în Consiliul Județean acest aspect”. Mai „înțelegătoare”, Gabriela Stuparu, consilier județean, a spus că nu ar fi nicio problemă ca noul manager să meargă și la Timișoara în afara programului de lucru, însă prioritar ar fi să-și concentreze toată atenția pe actul managerial de la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Conștient că vor exista mereu discuții pe această temă, dr. Librimir a lăsat să se înțeleagă că nu-și va neglija sarcinile de serviciu de la Reșița: „Da, voi continua să merg la Timișoara, dar în afara programului de lucru, la Lugoj – de la ora 5 la ora 7. Nu pot să renunț din motive obiective, mă duc, recunosc că gonesc dus-întors.”

publicitate ziar expresb 1000x100

Răspunzând la una dintre întrebările noastre, Cosmin Librimir compară noua sa funcție cu o misiune imposibilă, la modul serios, pentru că sunt foarte multe puncte critice care trebuie rezolvate. „Încerc să mă mișc cât pot de repede și am să apelez la toate cunoștințele pe care le am, dacă va fi cazul. Unii deja chiar au dat dovadă de susținere, m-au sunat și mi-au zis că dacă am probleme ei mă vor ajuta cu orice. Inclusiv oameni cu care am avut tangențe mai puține, iar pentru mine înseamnă enorm faptul că pun umărul și mă ajută. Sper ca în decurs de o lună să demarez o chestie și să arăt că se poate. Până acum au fost câteva piedici mari în anumite zone de a se face lucrul la modul frumos și legal. Pe unele nu le știu nici eu, dar în momentul în care m-am dus și am zis să facem ceva, am dat de o stare, gen iritație isterică.”, a mărturisit managerul spitalului.

Întrebat fiind dacă se vor înmulți achizițiile directe în perioada următoare, așa cum se zvonește, Cosmin Librimir a fost tranșant, spunând, chiar repetând că este exclus să se întâmple așa ceva. „Nu sunt adeptul lor. În momentul în care, ca director medical, am avut nelămuriri și nu m-am priceput, am întrebat, apelând la prieteni și cunoștințe. Au venit la mine, s-au uitat și mi-au zis «Nu este ok. Dacă faci așa, riști.». Sărut mâna, mersi frumos. Deci nu voi participa niciodată la chestia de care m-ați întrebat. Din păcate, sunt încetățenite anumite obiceiuri proaste care nu au ce căuta în actul managerial și am fost uimit, ca să spun așa, de încăpățânarea unora de a ieși din rutină.”, a concluzionat Cosmin Librimir la începutul mandatului său de manager interimar al Spitalului Județean de Urgențe Reșița.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/