Doar măsuri populiste și zero politici de dezvoltare!

Valeria Schelean-Șomfelean, deputat PNL de Caraș-Severin, acuză din nou actuala guvernare, care n-ar face absolut nimic pentru a opri migrația tinerilor din România.

În timp ce toată lumea se pregătește de ceremonii dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care se cheltuie sume fabuloase, parlamentarul Valeria Schelean aduce în atenție câteva cifre înfrijorătoare pentru viitorul României. „Din 2015 până în 2017 înclusiv, 621.623 de români au plecat în străinătate. Aproape jumătate dintre ei, 300.831, sunt tineri cu vârsta între 20 și 34 de ani. Dintre cei plecați 106.340 sunt copii, adolescenți și tineri cu vârste de până la 19 ani, adică 17% din totalul emigranților din această perioadă. Cei care ne guvernează astăzi nu au viziune, nu sunt interesați de viitor. Doar măsuri populiste, cu efecte mici în prezent. Zero politici de dezvoltare, pentru viitor, pentru susținerea populației tinere și active”, a comentat Schelean.

Liberala mai spune că România ar trebui să investească în tinerii ei, în forța de muncă activă, să își țină copiii acasă, să investească masiv în educație, sănatate și infrastructură de orice fel, pentru că aceasta însemnă dezvoltare și viitor.