Amendament aprobat în Senatul României care ajută tinerii militari. Inițiator, Marcel Vela

Senatul României a aprobat un nou amendament marca Marcel Vela. Senatorul liberal de Caraș-Severin a lucrat la adăugarea unui articol la Legea privind statutul cadrelor militare care va ajuta tinerii militari. Ei vor putea folosi cuantumul alocat pentru chirii ca și rată la un posibil credit imobiliar. „Statul plătea oricum chiria, deci nu se cheltuie niciun leu în plus pentru acest drept, care ajută foarte mult tânărul militar”, spune senatorul de Caraș-Severin.  

Marcel Vela vorbește despre amendament ca fiind un lucru normal care se întâmplă în aceste zile când lumea este preocupată de „canibalizarea PSD”:

„În plenul Senatului României a fost votat încă un amendament pe care-l propusesem și aprobasem în Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională cu o majoritate de 98 de voturi (10 abțineri și 7 împotrivă), la un proiect legislativ, care completează unele acte normative legate de statutul cadrelor militare. Este vorba despre posibilitatea ca tinerii ofițeri și subofițeri, care își dedică viața apărării, ordinii publice și siguranței naționale din poliție, armată și serviciile secrete să poată folosi cuantumul alocat pentru chirii ca și rată la un posibil credit imobiliar, astfel încât să fie o șansă pentru profesionalizarea și stabilitatea lor în aceste meserii”, menționează liberalul cărășean.

Marcel Vela spune că, după terminarea creditului, statul nu mai oferă bani pentru chiria cadrului militar, acesta devenind deja proprietar pe locuință.