Teme pentru Ludovic Orban după întâlnirea seniorilor liberali din Vest, de la Caransebeş

Întâlnirea președinților seniorilor liberali din zona Vest a avut loc la Caransebeș, în prezenţa senatorului PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela, secretarul Senatului României. Au participat președinții organizațiilor județene de seniori din Hunedoara, Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Întâlnirea a fost găzduită de Casa de Cultură George Suru din municipiu și l-a avut ca moderator pe președintele seniorilor liberali din Caraș-Severin, Ioan Cojocariu. Au fost expuse problemele cu care se confruntă pensionarii în zona de vest a țării, ce propuneri legislative au, pe care aceştia le-au înaintat senatorului Marcel Vela, și care este rolul organizațiilor de seniori în rândul organizațiilor județene PNL.

Marcel Vela a vorbit despre Caransebeș, străveche vatră românească, invitându-i pe seniorii liberali să viziteze întregul Banat Montan, care oferă peisaje și locuri de poveste. De aceea a insistat, ca măsură organizatorică, ca liberalii din organizațiile de seniori din vestul țării să se întâlnească nu semestrial, ci trimestrial pentru a schimba păreri, opinii și pentru a extinde proiectele inițiate de unii dintre ei și la celelalte județe. Exemple au fost foarte multe, de la proiecte culturale, la educative și sociale, toate având un singur scop: de a găsi soluții viabile pe care să le propună la întâlnirile naționale, de care se va ține cont în proiectele legislative.

Cu această ocazie s-a semnat o rezoluție a Organizației Seniorilor Liberali Români pentru Regiunea de Vest, fiecare județ având o caracterizare: Arad – Creștere economică dinamică, Caraș-Severin – peisaj bogat și destinație turistică tradițională, Hunedoara – Casa siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO și Timiș – principalul motor economic al Regiunii de Vest.

Referitor la reticența unor primari liberali față de seniorii PNL, senatorul Marcel Vela a declarat: „Primarii care refuză nu sunt conștienți de puterea de influență a pensionarilor. Eu am fost primar în Caransebeș 12 ani și vreau să vă spun că cei mai de bază suporteri, sau cu care am putut să-mi fac campanie în diferite cartiere, au fost pensionarii. În calitatea mea de senator, în Caransebeș am consilieri parlamentari la cabinetul senatorial pe doamna Gurgu, din partea pensionarilor. Pe domnul Cojocariu din Caransebeș l-am susținut și promovat în calitate de președinte al Filialei Caraș-Severin ca șef al pensionarilor din Banatul de Munte și sunt mulți prieteni de-ai mei din Caransebeș aici în sală care știu că împreună cu ei am construit multe lucruri frumoase în cartierele din Caransebeș. Așadar, un primar care este reticent, ori are alte gânduri, ori nu este realist, pentru că orice coleg nou care vine în partid este un câștig pentru partid, dar și pentru el ca și candidat”.

Marcel Vela a menționat că propunerile venite din rândul seniorilor le va aduce la cunoștința președintelui PNL Ludovic Orban. „Voi propune domnului președinte Orban ca la criteriile de evaluare, pe care le are fiecare filială, la nivel național, să intre și acest punct de evaluare: câte organizații de pensionari are fiecare președinte în filială. Şi atunci, devenind criteriu de evaluare, președintele de filială împreună cu biroul județean al filialei îl impune ca și criteriu de evaluare la organizațiile locale, și atunci un primar care știe că este evaluat și pe criteriul acesta poate are altfel de optimism, viteză și determinare ca să facă aceste organizații”, a mai adăugat Marcel Vela.