Cerc pedagogic, 30 de educatoare la Constantin Daicoviciu!

Educatoarele din zona Caransebeșului și-au spus probleme cu care se confruntă în această primă perioadă a anului școlar în cadrul unei reuniuni programate la grădinița din Constantin Daicoviciu.

La Cercul Pedagogic al educatoarelor au participat 30 de cadre didactice, acțiunea având menirea de a pregăti activităţi specifice preşcolarilor pentru perioada următoare.

Directoarele Şcolii Gimnaziale Constantin Daicoviciu, prof. Ileana Loredana Conciatu şi Elena Barbu, au specificat tema cercului: „Metode inovative de predare – învăţare – evaluare în educaţia timpurie, exemple de bună practică”. Acţiunea a fost condusă Alina Balint, responsabilul de Cerc Pedagogic, iar metodişti au fost Codruţa Peia, Dana Stanciu şi Silvia Caraibot, sub îndrumarea doamnei inspector şcolar pentru educaţie timpurie, prof. Ana Damian.

„În ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor, acestea respectă etapele esenţiale utilizate la grupă. Activitatea a început cu un joc de spargere a gheţii, după care s-au efectuat exerciţii specifice preșcolarilor precum: „Construirea turnului”, „Jocul alfabet”, urmate de munca cadrelor didactice pe ateliere de lucru, iar la final s-a realizat evaluarea cercului prin metoda „Jurnal cu dublă intrare”. Activităţile desfăşurate pun accent pe inovaţie în procesul instructiv-educativ în educaţia timpurie prin utilizarea metodelor activ-participative, care stimulează interesul preşcolarilor de a rezolva sarcinile propuse”, ne-a declarat Loredana Conciatu, directorul Şcolii Gimnaziale Constantin Daicoviciu.

Aceasta a mai precizat că desfăşurarea acestor activităţi în cadrul şcolii este benefică atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru beneficiarii actului educativ.