„Doamne… câtă prostie este la Oravița!”

Circul dintre politicienii orașului, din aproape fiecare ședință de Consiliul Local, i se datorează în mare măsură primarului suspendat din PSD pentru afinitățile sale liberale, acuză liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

Aleșii locali din Oravița se evidențiază cu ocazia fiecărei întâlniri în plen, acolo unde cu greu reușesc să ajungă la un numitor comun și unde se schimbă cuvinte grele sau se vorbește despre interese ascunse de grup. Totul se întâmplă însă în detrimentul orăvițenilor, care rareori văd că în orașul lor se construiește ceva de viitor. Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin, taxează modul în care se face administrație publică locală în Oravița și se uită în primul rând la primarul Dumitru Ursu atunci când vine vorba despre vinovați.

„Domnul primar ar trebui să lămurească lucrurile, el este cu un picior în barca PSD, cu un picior în barca PNL și nu mai poate să-i gestioneze pe consilierii locali. El ar trebui să-și creeze și o majoritate pentru că altfel îți cam bați joc de Primărie. Colegii mei, consilierii locali de acolo, sunt tratați cu oarecare indiferență când ei ar putea forma o majoritate, dar este o altă discuție.”, a comentat Popovici.

Într-adevăr, situația politică din Consiliul Local e complicată. PNL și Pro România s-au aliat într-o majoritate simplă, primarul Ursu e suspendat timp de un an din PSD, dar de ceva vreme s-a declarat liberal. În acest context, răfuielile politice primează în Consiliul Local.