Profesorul mituit cu peste 50.000 de euro de studenţii care şi-au dorit o notă mare la examenul de licenţă şi complicea acestuia, Nicoleta Gumă, vin astăzi în sala de judecată de la Curtea de Apel Craiova.
Sentinţa Tribunalului Dolj prin care profesorul de drept şi coordonatorul Centrului Tutoriral Caransebeş al Universităţii Hyperion au scăpat cu pedepse neprivative de libertate, în condiţiile în care studentul Eugen Tacotă, cel care a adunat banii de şpagă, a recunoscut totul, a stat doi ani în puşcărie, ridică multe semne de întrebare şi a fost atacată cu apel de procurorii anticorupţie. Sentinţa instanţei de fond pare total inechitabilă şi nu ar fi exclus să fie casată de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova.
Tacotă a recunoscut de la bun început că a adunat câte 1.500 de euro de la colegii săi, bani ce au ajuns cu titlu de mită, cu sprijinul Nicoletei Gumă, la profesorul de drept Gheorghe Stancu. A stat doi ani după gratii. În schimb, ceilalţi inculpaţi s-au bucurat de libertate. Stancu, Gumă şi alţi şase inculpaţi, Iancu Hînda, Adrian Ionel Cristescu, Ilie Străin, Magdalena Lazăr, Nicuşor Florin Ţundrea şi Angelica Stănica Vădrariu au negat că ar fi săvârşit vreo faptă de corupţie. Au fost găsiţi vinovaţi, dar condamnaţi la pedepse cu suspendare. Nicoleta Gumă a fost achitată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată, dar a primit, totuşi, un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Profesorul Stancu a primit doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de patru ani şi i s-a interzis să revină la catedră mai devreme de un an. Studenţii care l-au mituit pe profesorul bucureştean, şeful comisiei de licenţiere, au fost condamnaţi la câte patru luni închisoare cu suspendare.