Mai puţină puşcărie pentru şpaga de 47.000 de euro

Fostul şi actualul edil-şef, dar şi alţi angajaţi ai Primăriei Zăvoi, condamnaţi pentru corupţie de Tribunalul Caraş-Severin, cer achitarea sau pedepse mai mici la Curtea de Apel Timişoara.

Staţiunea pe care Romeo Dunca o visează pe Muntele Mic a rămas deocamdată la stadiul de proiect, iar fostul edil-şef de la Zăvoi, Antonie Bunei, are toate şansele să se ducă în puşcărie. Nu singur, ci împreună cu fiul lui cel mic, Silviu. Fostul primar e acuzat că i-ar fi cerut lui Romeo Dunca 50.000 de euro şpagă pentru a semna contractul de asociere în participaţiune între primărie şi firma afaceristului timişorean. Găsit vinovat de Tribunalul Caraş-Severin pentru luare de mită în formă calificată şi trafic de influenţă, Bunei a fost condamnat la şase ani închisoare. Viceprimar la momentul comiterii faptelor, edil-şef în prezent, Ion Scorobete a primit trei ani închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de cinci ani. Secretarul comunei, Gheorghe Adrian Lungu, a fost condamnat la patru ani închisoare, iar consilierul juridic al Consiliului Local Zăvoi, Firuţ Mihuţ, la trei ani de puşcărie, ambii cu suspendare. Silviu Bunei a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită şi a primit cinci ani de puşcărie. În schimb, Niţu Bunei, fiul cel mare al fostului edil, a primit trei ani închisoare cu suspendare.

Cu toţii se declară nevinovaţi şi solicită să fie achitaţi de Curtea de Apel Timişoara, iar în cel mai rău caz, diminuarea pedepselor şi schimbarea modalităţii de executare a acestora. Mai exact, să le fie aplicate pedepse cu suspendare.