Interlopii din Reşiţa, împreună în instanţă!

Dan Mîndriloiu, Bogdan Bujor şi locotenenţii lor alături de care voiau să pună stăpânire pe municipiu au fost trimişi după gratii de Tribunalul Caraş-Severin, dar cu toţii sunt aşteptaţi în această dimineaţă la Curtea de Apel Timişoara pentru judecarea căii de atac pe care aceştia au formulat-o.

Mîndriloiu, un individ care a mai făcut închisoare pentru că a fost implicat în asasinarea unei persoane şi împuşcarea altor două, a pus bazele unei noi grupări infracţionale la scurt timp după ce s-a bucurat de libertate. L-a iniţiat în acest sens pe Bogdan Bujor, el preferând să stea în umbră şi să evite astfel rigorile legii. Bujor i-a atras lângă el pe Randi Tokar, Ciprian Rîpanu, Sorin Şonea şi iubita sa, Florina Urziceanu. Aceştia au şocat comunitatea prin mai multe acte de violenţă, care au culminat cu tentativa de asasinat a unui om de afaceri din Reşiţa. Procurorii nu au reuşit să adune probe suficiente potrivit cărora Mîndriloiu ar fi fost adevăratul lider al grupului, dar toţi ceilalţi au fost condamnaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi tentativă de omor. Bujor a primit 15 ani de puşcărie, Tokar şi Rîpanu, câte zece, iar Şonea şi Urziceanu au scăpat cu pedepse cu suspendare.

Mîndriloiu a ajuns până la urmă după gratii, alături de Alin Hoţa şi Dan Ivănescu. Cei trei şantajau mai mulţi oameni de afaceri din judeţ şi au fost prinşi în flagrant. Mîndriloiu a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, Ivănescu a primit patru ani de puşcărie, iar Ivănescu va reveni în penitenciar pentru următorii şapte ani. Asta dacă nu cumva Curtea de Apel Timişoara va hotărî, ca în atâtea alte cazuri, aplicarea unor pedepse mai blânde decât cele aplicate de Tribunalul Caraş-Severin. În ambele dosare este astăzi termen de judecată şi, printre altele, se va pune în discuţie şi oportunitatea menţinerii stării de arest preventiv.

 

 

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!