FOTO: Mascații au invadat Dealul Crucii!

Evenimentele de sâmbătă, atunci când în Dealul Crucii s-au tras mai multe focuri de armă, i-au pus pe jar pe polițiștii cărășeni. Aceștia au dat startul unei ample anchete.

UPDATE, ora 20.00 Opt persoane ridicate pentru audieri

Ancuţa Cărbunaru, reprezentantul Poliţiei din Caraş-Severin, a oferit primele informaţii oficiale despre descinderile care au avut loca astăzi în trei locaţii din cartierul reşiţean Dealul Crucii. Acţiunea a venit ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă ce au avut loc în cartierul amintit, unde s-au săvârşit mai multe fapte antisociale. „În urma intervenţiilor poliţiştilor din 19 respectiv 20 aprilie, la scandalurile sesizate în această zonă, au fost întocmite mai multe dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, distrugere, precum şi pentru încălcări ale altor acte normative. Sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigarea Fraudelor, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, Poliţia Municipiului Reşiţa, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, echipă condusă de comisarul-şef Mihai Moatăr, adjunctul şefului inspectoratului pe linie judiciară, au efectuat percheziţii domiciliare în baza mandatelor emise de Judecătoria Reşiţa. Scopul acestor percheziţii îl reprezintă identificarea unor mijloace de probă care să fie folosite în procesul activităţilor de documentare a activităţii infracţionale a învinuiţilor”, a precizat reprezentantul IPJ.

Poliţiştii au pus în executare un număr de opt mandate de aducere pentru persoanele care urmează a fi audiate în dosarele întocmite. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate bâte, un baston, o pereche de cătuşe, aparatură electronică şi băuturi alcoolice fără documente de provenienţă.

UPDATE 18.10 – Giorgio Italianu’, care a fost însoțit de avocata sa, și-a părăsit locuința, iar acum se îndreaptă spre sediul poliției, pentru audieri. Oamenii legii au ridicat din casa acestuia un pistol și mai multe chiștoace de țigări.

UPDATE 17.30 – Pe lângă armele pe care le caută polițiștii, descinderile se efectuează și la proprietarul unui local din zonă, suspectat de contrabandă cu alcool. Se pare că în locuința acestuia au fost găsite până în prezent peste 50 de sticle de whisky. În continuare, oamenii legii  se află în mai multe locații din cartier, iar perchezițiile sunt încă în desfăşurare.

UPDATE 17.00 – Mascații au descins în urmă cu doar câteva momente în mai multe locații din Dealul Crucii. Reamintim că în urma focurilor de armă care s-au tras în weekend, trei persoane au ajuns la UPU. Martorii incidentului le-au declarat reporterilor Express de Banat că, pe lângă pistol, tânărul care a băgat în spital mai multe persoane ar deține și săbii, cuțite sau alte arme albe. De altfel, una dintre locațiile percheziționate în aceste clipe este chiar casa lui Giorgio Italianu’.

Descinderi au loc şi în alte două locaţii, care sunt percheziţionate împreună cu Garda Financiară.

Revenim cu amănunte!