DJ 573 A – în 2020. Reconectează reprezentanţii judeţeni comuna Berlişte la civilizaţie?

După aproape trei decenii sub anonimat din cauza stării deplorabile a căii de acces, comuna condusă de edilul Nicolae Orăvicean are din nou motive să spere în condiții decente de trafic. DJ 573 A a intrat în vizorul reprezentanților de la județ ceea ce înseamnă că lucrurile în acest caz au reușit să depășească stadiul așezării strategice pe hârtie a problematicii.

În urma discuțiilor purtate de șeful administrației publice locale cărășene cu reprezentanții Consiliului Județean pe tema drumului care practic izolează locuitorii din Berliște de zonele limitrofe, prima intervenție pentru a pune capăt craterelor apărute asemeni ciupercilor după ploaie a avut loc în iarna anului trecut când, pentru reparațiile care fac legătura de la Nicolinț la Rusova Nouă, dar și pentru asfaltările în integralitate a localităților Rusova Nouă și Rusova Veche, în intravilan, CJ CS a alocat suma de 706.400 de lei, inclusiv TVA.

Mulțumit de faptul că o parte din problemă a fost soluționată, întrucât investitorii ocoleau UAT-ul pe care îl conduce tocmai datorită căii de acces ca după bombardament, primarul Orăvicean spune că o altă porțiune de drum, Milcoveni-Iam, continuă să creeze mari dificultăți, în special odată cu venirea zăpezilor sau a ploilor, autobuzele de navetiști și microbuzele cu elevi fiind nevoite să circule în condiții vitrege.

1000x200 dacus 02

Vizavi de problema ridicată de Nicolae Orăvicean, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a dat de înțeles că anul acesta vor fi alocați alți 792.596, 56 lei, fără TVA, bani destinați reparațiilor porțiunii ce leagă localitățile Berliște-Milcoveni-Iam (5 km).

Actualmente, lucrările au fost achiziționate prin procedură simplificată cu clauză suspensivă, în același timp fiind finalizată și evaluarea ofertelor. Singurul pas până la începerea efectivă a lucrărilor se referă la semnarea contractului de alocare a fondurilor. De asemenea, au fost luate în calcul și lucrări de pietruire (44.000 mp pe o lungime de 8 km), curățarea șanțurilor (4.000 mp) și amenajarea de rigole noi (12 km).

„Ne străduim să facem lucruri cât mai bune pentru judeţul Caraş-Severin, drumurile judeţene fiind o prioritate pentru noi. Mai devreme sau mai târziu, eforturile noastre se vor putea regăsi şi în infrastructura rutieră corespunzătoare”, a ţinut să sublinieze vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici.

publicitate si promovare online banner maxagro