Proiect de amploare în Timiş: Centru de arşi nou, Urgenţele, secţia ATI şi cea de Chirurgie, toate într-o singură clădire

Unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul sănătăţii din judeţ înaintează cu paşi repezi. Consiliul Judeţean Timiş, Spitalul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii derulează în comun un proiect ce a primit finanţare de la Banca Mondială. Acesta prevede construirea unei clădiri ce va include noul centru de arşi, secţia ATI, unitatea de primiri urgenţe, cât şi reorganizarea fluxurilor medicale.

Consiliul Judeţean a aprobat astăzi modificarea protocolului de colaborare cu Spitalul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, asumându-şi noi responsabilităţi în realizarea proiectului. Pe lângă faptul că pune la dispoziţie terenul pe care urmează să fie construită clădirea, instituţia va asigura şi resursele financiare pentru realizarea diverselor documentaţii.

„Prin votul de astăzi am reuşit să grăbim implementarea proiectului. Ne-am asumat chiar o mare responsabilitate faţă de ce s-a prevăzut iniţial, pentru a-l putea avea finalizat cât mai curând. Vrem spitale ca afară şi asta ne străduim să facem. Schimbăm la faţă Judeţeanul, proces pe care l-am început deja de câţiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile spitale din Occident”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătăţii, în calitate de agenţie de implementare, banii, aproximativ 50 de milioane de euro, asiguraţi de către Banca Mondială. În acest moment se lucrează la proiectul tehnic, necesar pentru scoaterea la licitaţie a lucrărilor de execuţie. La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea judeţului, Consiliul Judeţean fiind beneficiarul final al acestei investiţii.

În plus, faţă de proiectul cu finanţare de la Banca Mondială, CJ Timiş derulează alte două mari investiţii la Spitalul Judeţean, cu fonduri europene. Mai exact, instituţia construieşte o nouă maternitate şi extinde, modernizează şi dotează Unitatea de Primiri Urgenţe, proiecte ce totalizează 12 milioane de euro.