Poezia, dansul și satira au reprezentat esențele tari în cadrul evenimentului organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, la Casa de Cultură Moldova Nouă, motiv pentru care sala instituției culturale a devenit neîncăpătoare.
De la mic la mare, copii, părinți, bunici – cu toții au hotărât să transforme după-amiaza unei zile de miercuri (27 martie) într-o după-amiază de divertisment live, renunțând astfel la rutina zilnică a statului în fața micului ecran sau luându-și porția de bunăstare livrată de noile media.
În fața sutelor de ochi curioși, în deschiderea evenimentului teatral de la Palatul Cultural din Boșneag (aflat la a doua ediție), un grup de copii de la clasa pregătitoare a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, coordonați de înv. Carmen Băban, au dat dovadă de ingeniozitate la modul superlativ. Micuții, datorită veșmintelor grațioase (accesorizate cu tot felul de elemente în tonuri viu colorate, ruginii sau în cele ale unui alb imaculat) le-au reiterat celor prezenți, în cadrul „Paradei anotimpurilor”, că niciunul dintre anotimpuri nu este mai presus decât celălalt și că fiecare perioadă din an are farmecul ei: atât primăvara, cât și vara, toamna sau iarna.
Imediat după acest moment, elevii de gimnaziu, coordonați de Claudia Mărculescu (responsabil pentru proiectele și programele desfășurate de LTCD) au dat o altă direcție momentelor transpuse pe scenă, satirizând astfel, prin intermediul pieselor „Cura de slăbire”, „Pomul care face ciori”, „Un pedagog de școală nouă”, „Castravetele”, „Justiție” sau „În gară” derapajele survenite în cadrul domeniilor întâlnite în viața de zi cu zi: de la lipsurile recuzitei în domeniul teatral sau cel al filmului, la dezinteresul elevilor secolului XXI vis-a-vis de învățătură și respectul acordat cadrelor didactice, până la justețea unei sentințe de judecată, inclusiv fleacurile care pot deveni o bombă atomică, atunci când vine vorba de longevitatea unui cuplu: gelozia, posesivitatea, neîncrederea.
La finalul evenimentului, fiecare spectator a părăsit sala Casei de Cultură cu zâmbetul pe buze, aceștia având și posibilitatea de a-și lua porția de umor acasă, achiziționând, de la standul instituției culturale, una din măștile de ipsos, pictate atent și cu grijă de copiii participanți la cercul de pictură și creații artistice.