Diversiune în timpul audierii martorilor! Jecmănirea afaceristului Puiu Cenda, bazată pe relații periculoase cu notari, avocați, procurori și judecători!

Jurista mediatoare Gabriela Ghinea dă dovadă de un tupeu ieșit din comun, dar care începe să nu mai surprindă pe nimeni după ce ies la iveală anumite legături cu personaje importante din sistemul judiciar. Legături pe care Express de Banat le va dezvălui în cadrul unei anchete!

Modul în care omul de afaceri reșițean Puiu Cenda a rămas în fundul gol după ce a avut ghinionul să  o cunoască pe mediatoarea Anica Gabriela Ghinea este tot mai clar de la o zi la alta. Mariana Andrițoi, părtașă într-ul fel sau altul la jecmănirea acestuia, le-a povestit organelor de cercetare penală care a fost contribuția sa în această „afacere” și cine se află în spatele ei. În octombrie 2014, Mariana Andrițoi a fost contactată de Gabriela Ghinea care i-a spus să se întâlnească la biroul notarial din zona Complexului cu ea și cu Puiu Cenda pentru că acesta vrea să o împuternicească să semneze în locul lui vânzarea proprietăților. E vorba despre biroul notarial al Corneliei Neamțu! „Aici am semnat o autentificare de împuternicire. Doamna notar Neamțu i-a dat să citească și l-a întrebat de două ori dacă este de acord cu ce a citit, acesta a spus că este de acord, după care mi-a dat și mie să citesc și apoi împreună cu Puiu Cenda am semnat amândoi în fața notarului”, a declarat femeia.

Apoi s-a deplasat în două rânduri cu Puiu Cenda și Gabriela Ghinea la un birou notarial din Oravița, pentru a vinde casa părintească și pământurile din Vărădia ale acestuia. Au semnat actele și au plecat. „Organele de poliție mi-au arătat cu ocazia audierii o depoziție de martor dată de mine în fața notarului de la Oravița în 21.10.2014 și semnată cu numele Andrițoi Mariana, prin care eu arătam că am cunoscut părinții lui Puiu Cenda și când au decedat”, a mai mărturisit Mariana Andrițoi. Nu își amintește însă nimic de acest înscris, iar pe părinții lui Cenda nu i-a văzut niciodată!

Și mai interesant este ce s-a petrecut în timpul audierii Marianei Andrițoi de către organele judiciare. La un moment dat, la sediul IPJ s-a prezentat avocatul Codrin Raica, acesta susținând că a fost contactat telefonic de Anica, pe motiv că martorului nu i se permite dreptul la apărare. Nimic mai fals, o diversiune ieftină! Avocatul s-a convins că nu e așa și a plecat. În timpul audierii, martora a mai precizat ceva foarte important: „Nu am primit niciun leu sau euro și nici nu am asistat la vreo vânzare-cumpărare privind casa și terenurile din Vărădia ce aparțin lui Puiu Cenda”! Declarațiile femeii nu au fost crezute în totalitate, motiv pentru care organele judiciare își doresc să o testeze cu poligraful. Mai exact, se îndoiesc de faptul că Andrițoi nu ar fi știut ceea ce semnează, ceea ce se întâmplă de fapt, și anume că Puiu Cenda este pur și simplu jecmănit.

 

„În momentul în care Puiu Cenda mi-a făcut procură specială la notariat eu nu am știut, iar el nu mi-a spus ce proprietăți vrea să vândă. Eu personal nu am încasat nicio sumă de bani din vânzarea imobilului de pe Calea Caransebeșului, cunosc doar faptul că imobilul trebuia să se cumpere de către Ghinea cu suma de 120.000 de euro, iar terenul din zona Km 8 nu cunosc cu ce sumă s-a vândut și dacă s-a vândut cuiva. Eu nu am avut cunoștință că proprietățile pentru care am avut procură urmează să-i fie vândute Gabrielei Ghinea”. Mariana Andrițoi, martor

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu dezvăluiri incendiare ce vizează nume importante din sistemul judiciar!