MITĂ. Asistenți „criminali” în spitalele județului, pe șpagă de doi lei! Cu implicarea liderilor PSD și UNPR!

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș, manageriată de președintele UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc, și sprijinită de liderii PSD Caraș-Severin, este un adevărat focar de corupție generalizată și un furnizor de asistenți medicali total nepregătiți pentru sistemul sanitar românesc. Ceea ce au descoperit procurorii și ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Caraș-Severin este scandalos și îngrijorător pentru viețile pacienților!

 

Organele de cercetare penală s-au sesizat încă din septembrie 2014 cu privire la neregulile de la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș. Sesizarea inițială viza infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, fals intelectual și instigare la fals intelectual. S-a reținut la acea vreme că mai mulți cursanți ai școlii manageriate de președintele UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc, au absentat de la cursuri și stagiile de practică aferente anilor 2013-2014 și 2014-2015, dar au promovat fraudulos examenele susținute, mituindu-i pe profesori. Primele investigații făcute au conturat însă săvârșirea și altor infracțiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la comiterea acestei infracțiuni.

Concret, cursanții clasei a III A, profilul Asistent Medical Generalist (AMG), le-au oferit profesorilor evaluatori diverse bunuri, mai exact, obiecte decorative, băuturi alcoolice și ceasuri, pentru ca toată lumea să promoveze examenele, cu note cât mai mari! Profesorii în culpă sunt Elena Popa – diriginte, Liviu Pop, Viviana Șușoi, Magdalena Dumangiu, Iosif Gherghinuță și Mariana Ionescu. „Cadourile au fost achiziționate de către cursantele Lavinia Maciovan și Daniela Voinoni, iar banii au provenit din fondul colectat la nivelul clasei, câte 50 de lei de persoană, în incinta sălii de curs, de către Daniela Voinoni”, au aflat procurorii.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV. Baronul Mocioalcă, în dosarul de corupție de la „Carol Davila”! Nu-și mai amintește cum a intervenit la inspectorul Grindeanu! (STENOGRAME)

SCANDALOS. Șefa TSD Caraș-Severin și-a făcut „verișoara” asistentă generalistă după o singură zi de școală!

Mai mult decât atât, procurorii au aflat că Magdalena Dumangiu a traficat lucrări de certificare profesională către unii cursanți din clasa a III B/AMG, la care este diriginte, și a acordat fraudulos note de promovare la evaluările semestriale, deoarece a obținut diverse cadouri din partea acestora. Diriginta clasei a III A/AMG are și mai mult tupeu. Elena Popa i-a solicitat elevului Ion Stoichescu să colecteze, în incinta sălii de clasă, câte 250 de lei de persoană, sub motivul că banii reprezintă o taxă de înscriere la examenul de certificare profesională. Stoichescu a întocmit o listă olografă cu numele și semnăturile cursanților care i-au remis câte 250 de lei, iar ulterior i-a înmânat suma colectată lui Ilie Miculescu, secretarul filialei din Caransebeș a școlii „Carola Davila”, care însă nu a eliberat, în schimb, niciun document justificativ. În fapt, banii respectivi urmau a fi utilizați pentru cointeresarea membrilor comisiei de evaluare la examenul de certificare profesională din august 2015, de la Călan. Miculescu a colectat aproximativ 10.000 de lei de la cursanții claselor terminale, urmând să-i predea Eleonorei Gavrilesc. Elena Popa le-a spus cursanților clasei a III A/AMG că banii colectați vor fi folosiți de Eleonora Gavrilesc pentru asigurarea protocolului cu prilejul examinării finale. Cu aceeași ocazie, le-a indicat elevilor să aibă asupra lor și alte sume de bani cu ocazia deplasării la Călan pentru acoperirea unor cheltuieli suplimentare de protocol.

Secretarul Ilie Miculescu a intervenit la profesorul Liviu Pop în scopul favorizării elevelor Niki Cilibia și Camelia Brînzei, care, chiar dacă nu au fost prezente la cursuri, să susțină examenele finale la cabinetul medicului Pop, situat în incinta Căminului de Persoane Vârstnice Sacu. De asemenea, există indicii că o parte din testele de evaluare finală susținute de cursanții școlii caransebeșene au fost înlocuite cu altele întocmite ulterior examenului și transportate de una dintre cursante la Călan. La fel de limpede este și faptul că fapte de corupție au fost săvârșite și de profesorii postlicealei din Călan!

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte scandaloase despre Postliceala Sanitară din Caransebeș!

Foto: evz.ro