În plin centru al municipiului Lugoj, dar și în cartiere, parcuri sau pe malurile Timișului, un peisaj dezolant se arată trecătorilor. Deloc greu de observat, coșurile de gunoi imposibil de utilizat, rupte sau mâncate de rugină atrag atenția. Băncile au și ele un aspect obosit, adesea având vopseaua scorojită sau elemente lipsă.
Sesizările cu privire la aceste nereguli sunt numeroase, oamenii încercând să atragă atenția fie pe rețelele de socializare, fie în aplicația City Health, unde multe dintre acestea apar ca înregistrate și în curs de rezolvare. În plus, mai există și problema numărului insuficient de coșuri de gunoi amplasate în unele zone ale orașului.
Desigur, lipsa acestora nu reprezintă o scuză pentru a arunca gunoiul pe stradă, dar dacă numărul coșurilor de gunoi ar fi mai mare, poate că mai mulți lugojeni ar fi încurajați să le folosească.
„Coșurile de gunoi se schimbă în urma sesizărilor sau la constatarea biroului tehnic, atunci când se deplasează pe teren. Nu există un număr standard al acestora. Se poate mări numărul de coșuri de gunoi și chiar ar fi indicat. Avem în vedere să suplimentăm numărul lor”, a declarat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.
Din păcate, atâta timp cât administrația locală ține cu greu piept ritmului în care mobilierul urban este vandalizat, imaginea Lugojului nu se va schimba prea curând în bine.
Cele mai multe sesizări cu privire la mobilierul urban vandalizat au fost înregistrate în Parcul Copiilor, Parcul „George Enescu”, străzile Gh. Doja, Bucegi, Aleea Mocioni, precum și pe malurile Timișului.