Distrus de nepăsare, Platoul Secu înghite un milion de euro pentru înfrumuseţare!

Ajuns dintr-o adevărată oază de verdeaţă o bălărie plină de gunoaie, rugină şi alte urme ale nepăsării şi batjocurii, platoul de la Şură se va transforma spectaculos în următorii şase ani. Excavatoarele lucrează deja intens!

Succesul uriaş de care se bucură investiţia lui Nelu Popa de la Văliug a deschis ochi şi, în acelaşi timp, le-a arătat celor care gestionează acest oraş şi judeţ cât de păcat este că potenţialul uriaş pe care îl are Caraş-Severinul nu a fost aproape deloc exploatat, ba dimpotrivă, redus la nimic din cauza intereselor meschine şi, în unele cazuri, a incompetenţei. Aşa se face că, după ani la rând în care a fost lăsat de izbelişte, e drept, şi din cauza unor aspecte juridice, Platoul Secu, în suprafaţă de 45.498 mp, a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani de administraţia locală societăţii comerciale S.C. Tesseract Arh S.R.L. În următorii şase ani, firma respectivă trebuie să reabiliteze şi să amenajeze zona de agrement.

 

Intenţiile sunt dintre cele mai interesante şi odată puse în practică, aşa cum ni le-a prezentat arhitectul Cătălin Bulboacă, Platoul Secu va redeveni un adevărat magnet pentru iubitorii de natură, şi nu numai. Lucrările au demarat deja şi primele schimbări se vor vedea la 1 mai, când reşiţenii sunt invitaţi la picnic, ocazie cu care vor cunoaşte mai multe despre ceea ce se va întâmpla la Şură în următorii ani. „Până în prezent s-a lucrat foarte, foarte mult la toaletarea zonei. S-a muncit enorm la curăţarea platoului, s-au cărat o mulţime de maşini cu ceea ce s-a strâns de aici. E un proiect care se va derula etapizat, în următorii şase ani. De la an la an vor apărea investiţii şi lucruri noi. Am inclus în proiect o piscină, un bazin pentru copii, zonă de şezlonguri, în zona de pădure un spaţiu de cazare, camping pentru corturi, foişoare, zonă de barbecue, bucătărie de vară, jos, pe malul apei, zone speciale de pescuit. Mare accent vom pune pe parcul central, zona din faţa vechii scene, care va fi reabilitată şi dezvoltată cu tot ce e nevoie, pentru că intenţionăm să organizăm diverse spectacole, festivaluri, vom avea tabere şi multe alte activităţi sportive şi cultural-artistice. Vor exista băi şi centru de prim ajutor, practic, tot ce e nevoie pentru a ne petrece timpul liber în mijlocul naturii, pentru a ne distra şi relaxa, în condiţii foarte bune şi în siguranţă deplină. Nimic nu e bătut în cuie încă, proiectul în mare e făcut, dar sunt destule lucruri care se pot schimba în aceşti şase ani”, a dezvăluit pentru expressdebanat.ro Cătălin Bulboacă.

La Secu se lucrează intens în aceste zile pentru că porţile platoului se vor deschide odată cu tradiţionalul 1 Mai. „Vrem să finalizăm până la 1 mai foişorul. Va fi toaletat, amenajat platoul, se poate veni la picnic, fără nicio taxă de intrare, pentru că încă nu va fi gata. Vom amenaja cu această ocazie un stand cu proiectul, cu macheta, le vom explica oamenilor ce o să se întâmple în următorii şase ani. Până la 1 mai achiziţionăm bărci, amplasăm coşuri de gunoi şi mai facem diverse amenajări pentru un picnic în condiţii dintre cele mai bune. La începutul lunii iunie ar trebui să fie gata investiţia programată pe anul acesta. Se va putea sta cu cortul, se face amenajarea peisagistică, practic, ce se putea face odată la şură!”, a mai spus Bulboacă.

Planul de investiţii prevede lucrări în valoare de 1 milion de euro care vor fi realizate pe parcursul următorilor şase ani. În primul an a fost alocată suma de 100.000 de euro.

Comments

  1. DAVID Marius says:

    Sa aveti sanatate, liniste, sa finalizati acest important proiect,deloc usor, pentru care va felicit.
    SUCCES!