Distrugeri în numele modernizării! Drumul din Hezeriș, spart de camioanele care lucrează la reabilitarea celui dintre Valea Lungă și Cliciova

Lucrările pe drumul județean Valea Lungă – Cliciova se desfășoară de zor, pe partea de balastare și consolidare, astfel că, probabil, dacă se va păstra acest ritm, în scurt timp pe acea porțiune, de circa cinci kilometri, se va putea circula pe asfalt. Chiar dacă treaba merge bine, există și nemulțumiți, respectiv locuitorii din satul Hezeriș. Oamenii spun că autocamioanele de mare tonaj, care transportă piatră, distrug drumul modernizat în urmă cu doar câțiva ani.

„Din păcate, se asfaltează un drum și se distruge altul. Deja a început să se rupă, atât pe porțiunea dintre Lugoj și Hezeriș, cât și pe cea dintre Hezeriș și Valea Lungă. Sperăm să fie reparat, după ce se vor termina lucrările între Valea Lungă și Cliciova”, a spus Dan Constantin din Hezeriș. Fiind drum județean, Primăria Coșteiu nu poate executa lucrări de reparații pe această porțiune, însă reprezentanții administrației locale au primit asigurări că șoseaua va fi reabilitată după ce se finalizează investiția dintre Valea Lungă și Cliciova.

„După ce se vor termina lucrările, drumul va fi reparat. Am mai avut o situație de acest fel, în urmă cu câțiva ani și șoseaua a fost reabilitată”, a declarat Marton Benjamin, viceprimarul comunei Coșteiu.

Investiția, aflată în derulare, se ridică la o valoare de 4,5 milioane de lei, fiind finanțată de Consiliul Județean Timiș. Administrația timișeană a alocat în acest sens 16 milioane de euro pentru modernizarea și refacerea drumurilor din județ. Pentru transporturi, CJ Timiș a alocat 21.490.000 lei din bugetul propriu și 106 milioane lei din fonduri guvernamentale. De asemenea, sunt alocați 3.345.000 lei din bugetul CJ Timiș și 10 milioane lei prin PNDL pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara-Moșnița Nouă, un milion de lei din bugetul CJ Timiș este alocat pentru lărgirea la patru benzi a drumului Sânandrei – DN 69 și un milion de lei pentru un drum de legătură între Autostrada A1 și Aeroportul Internațional „Traian Vuia”.