Cadoul de la Primărie! Detașamentul de Pompieri Lugoj a primit o autospecială performantă, pentru spații înguste

O autospecială de dimensiuni mai mici decât cele existente în prezent este cadoul pe care l-a primit Detașamentul de Pompieri Lugoj din partea Primăriei.

Administrația locală a alocat suma de aproximativ 90.000 de euro pentru achiziționarea autoturismului care are dotări de ultimă generație. Mașina este pe o caroserie Volkswagen și cuprinde elemente de securitate, apă, alături de echipamente de descarcerare și medicale necesare pentru intervenții.

Primarul Francisc Boldea a precizat că: „autovehiculul este necesar pentru asigurarea securității și siguranței cetățenilor în cartierele cu străzi înguste, în care accesul actualelor mașini de pompieri de dimensiuni mai mari reprezintă o problemă”.

Autospeciala este marca Volkswagen Amarok și dispune de multiple dotări: bazin de 350 litri de apă cu pompă sub presiune; motopompă pentru umplerea rezervorului de la hidrant sau altă sursă de apă; furtun de aspirație de 10 metri lungime; unealtă pentru descarcerare; proiector telescopic pentru iluminarea zonei de intervenție până la o înălțime de 6 metri; instalație de avertizare sonoră și luminoasă; 3 stingătoare de incendiu P6; cameră de filmat.

Autospeciala completează parcul auto al salvatorilor, după ce, în urmă cu câteva luni, paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj au primit, din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, o ambulanță performantă, dotată cu aparatura necesară și capabilă să intervină în locuri greu accesibile, datorită tracțiunii integrale de care dispune.