Distracție… doar la vecini! Bazinul acoperit din Lugoj, inaugurat acum doi ani, rămâne închis și în această iarnă

Deschiderea bazinului acoperit din Lugoj a devenit un subiect de veșnică așteptare și speranță, chiar dacă a și fost inaugurat, de ochii lumii, în urmă cu doi ani. Situația devine la fel de absurdă ca și construcția pasarelei de nivel de pe str. Buziașului, la care lucrările au fost tărăgănate 17 ani!

Viceprimarul Cristian Galescu, desemnat în acest an responsabil cu lucrările, spune că nu Primăria Lugoj este vinovată pentru absurdul situației.

„Din aprilie 2018 am preluat acest obiectiv de investiții. Contractul firmei Microroyal cu Primăria a expirat în anul 2015. Noi am făcut notificări pentru a ne prelua obiectivul, inclusiv unele bunuri care erau în gestiunea sau custodia Microroyal. Este vorba despre o centrală de aerare și unitatea de dezumidificare. Nu am primit de la ei niciun răspuns. Astfel, am fost nevoiți să-i acționam în judecată pentru recuperarea bunurilor noastre. În aprilie 2018 am primit o hotărâre definitivă a instanțelor de judecată și am făcut o nouă adresă celor de la Microroyal, inclusiv firmei care se ocupă de insolvența dânșilor. Din nou, nu am primit niciun răspuns, ci doar din partea firmei care se ocupă cu insolvența”, a declarat Cristian Galescu.

expresb 1000x100

În acest stadiu, Primăria Lugoj a contactat un executor judecătoresc pentru recuperarea bunurilor, care însă sunt de negăsit. În momentul de față, proiectantul întocmește o expertiză a ceea ce a constatat la fața locului, dacă tot ce este acolo e conform proiectului, urmând ca, după expertiza finală, să fie scos la licitație restul de lucrare rămas. Obiectivul este 90% finalizat, insuficient însă pentru ca lugojenii să beneficieze de o zonă de relaxare pe timpul sezonului rece. Iar variantele rămân, ca și până acum, bazinele din Timișoara sau cele din Ungaria, destinație favorită a locuitorilor municipiului de pe Timiș în ultimii ani.