Distracție ca-n povești! Teatrul de Vest din Reșița a organizat un festival de basm, dedicat copiilor!

publicitate si promovare in ziar

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea Poveștilor” a adus surprize inedite și voie bună pentru cei mici! Aceștia s-au bucurat de numeroase activități pline de culoare în cadrul festivalului, care au înveselit și culturalizat deopotrivă orașul Reșița, acesta devenind decorul de bază al poveștii.

Pe parcursul celor opt zile de festival, în perioada 1-8 iunie, au avut loc 25 de evenimente culturale importante, printre care spectacole jucate în spațiul Teatrului de Vest Reșița, proiecții 4K în domul-planetariu, spectacole la Cinema Dacia, parade stradale cu personaje de poveste, ateliere creative pentru copii, spectacole interactive în aer liber, precum și reprezentații în cartierele marginalizate din Reșița, în localități din județ: Moldova Nouă, Băile Herculane, Oțelu Roșu, Caransebeș, Carașova, Bocșa, Berzovia.

Un element de impact pentru oraș l-a avut domul, acesta a fost amplasat în centrul Reșiței. Acest dom, un uriaș cort gonflabil, este considerat la acest moment cel mai mare planetar din România și efortul făcut cu aducerea lui a contribuit incontestabil la completarea imaginii festivalului din piața centrală Reșiței.

În cadrul festivalului au fost aproape 3.000 de vizitatori în dom, 3.000 de spectatori în sălile de teatru și cinema, peste 2.000 de spectatori la paradele, atelierele și spectacolele din Centrul Civic, în parcurile din Govândari și cartierul Mociur.

Teatrul de Vest Reșița a facilitat intrări gratuite pentru 300 de copii de la Centrul  Școlar pentru Educație Incluzivă „Primăvara” Reșița, de la centrele de zi ale Fundației Humanitas „Pro Deo” și copii din Mociur.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01