Cârtița din PNL Caraș-Severin l-a dat de gol pe președintele Vela și a devoalat planul pentru mazilirea lui Torma!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Stenogramele evaporate din sediul PNL Caraș-Severin în spațiul public dezvăluie miza jocurilor de culise: Borcean, out din Primăria Caransebeș, Torma, afară din partid!

După scenariul valizei cu documente Tel Drum, presa din Caraș-Severin și toată scena politică județeană au fost bombardate cu sute de stenograme ale unor discuții purtate în interiorul PNL. În fiecare dintre acestea apare Horia Irimia. În cele mai multe dintre ele interpretează rolul de consultant politic pentru președintele Marcel Vela. Din altele rezultă că juca rolul cârtiței, în sensul că trăgea cu urechea la unul, la altul și apoi turna mai departe. Discuțiile lui Irimia au provocat un adevărat cutremur în filială, asta mai ales că multe dintre strategiile puse la cale în stenogramele respective au fost confirmate de realitate, de acțiuni ulterioare. E și cazul mazilirii lui Adrian Torma. Stenogramele confirmă ceea ce se vorbea deja în spațiul public. Mai exact, că Ion Chisăliță ar fi fost contactat pentru a prelua frâiele PNL în Moldova Nouă, acolo unde e lider acum rebelul și obraznicul Adrian Torma. „Îl sun pe Ludovic să-i povestesc despre Torma, Felix și despre Hadrian”, „Am încheiat o discuție tâmpită cu Adi Torma. Am vrut să preiau asupra mea criticile. L-am deturnat până la urmă!”, „Nu fă excluderi mâine. Trebuie o analiză serioasă. După ce trece euforia victoriei. Dar cu Torma trebuie terminată povestea… Încearcă să iei legătura cu Chisăliță. Cu chisăliță «pădurarul» cred că iese!”, sunt doar câteva dintre recomandările consilierului politic Horia Irimia făcute președintelui Marcel Vela.

Din sutele de pagini de dialog dezvăluite din culisele PNL mai aflăm ceva. Marcel Vela candidează sigur pentru Primăria Caransebeș în 2020! O confirmă, cu sau fără voia lui, Horia Irimia. Asta, cu toate că liderul PNL Caransebeș e obligat de cifre să forțeze șefia Consiliului Județean. „Lumea este foarte foarte excitată că vei câștiga lejer uninominal președinția Consiliului Județean. Eu am mai temperat orgasmul politic. Dar și eu cred că ai câștiga lejer dacă elimini niște trădători. Cu fermitate, dar cu dovezi clare, să nu spună alții că ești ciudos/răzbunător. Că unii fundamentaliști se vor supăra dacă nu se vor lua măsuri. Alții se vor supăra dacă vor fi reprimiți trădătorii. E complicat! (…) Tu ești forțat să candidezi pentru președinte de Consiliu Județean. Altfel se supără toată filiala. Nu ai cum să refuzi. Dacă ai luptat 30 de ani să ajungi cel mai important om politic din Caraș-Severin și ai ajuns, nu ai cum să te fofilezi!”, îi spune Horia Irimia lui Marcel Vela, printre ce-i mai turna din județ.

1000x100 casa brutarului

Odată transpirate aceste informații, s-a aflat și mutarea pe care o pregătește Vela pentru localele de anul viitor. „Sugestie: nu anunța de acum că vrei să candidezi la Primăria Caransebeș, lasă anunțurile decisive! Nici nu trebuie să te pronunți până la începutul anului 2020, că îi dezamăgești pe cei care te doresc președinte la Consiliul Județean!”, îi mai spune lui Vela consultantul politic din Primăria Caransebeș.

În urma acestor adevărate bombe, e foarte posibil ca atmosfera să devină explozivă în Biroul Permanent Județean al PNL Caraș-Severin de astăzi, în care se va supune votului excluderea și radierea lui Adrian Torma din rândurile liberalilor!

expres banat 1000x100 (2)