Disputele din Consiliul Local Moldova Nouă și viitoarele alianțe pentru 2020, în viziunea celor de la PRO România

Cu oameni care nu au mai făcut politică, dar care sunt profesioniști, cu mai puțin circ în Consiliul Local, dar și cu un candidat la primărie care să fie un bun cunoscător al problemelor orașului de la malul Dunării, așa-și dorește organizația Pro România de la Moldova Nouă să intre în cursa pentru alegerile locale din 2020.

Având o strategie atent creionată, reprezentanții lui Victor Ponta în orașul traversat de Dunăre nu vor să se grăbească ca fata mare la măritat în privința alianțelor care se vor lega în cadrul alegerilor locale din 2020, aceștia preferând să aștepte, mai întâi, rezultatul de la europarlamentare și apoi să hotărască încotro și cu cine vor bate palma, după cum declară unul din reprezentanții Pro România de la Moldova Nouă, Gheorghe Cârpian: „Momentan, așteptăm să vedem cum decurg lucrurile la alegerile europarlamentare, mai exact, ce număr de consilieri putem scoate noi, Pro România. Apoi vom vedea cu cine putem să facem o alianță. Trebuie să vedem și celelalte partide ce număr de consilieri scot și abia apoi putem discuta. E prematur să discutăm acum! Nu știu ce se va-ntâmpla în viitor în Consiliul Local, însă, oricum, eu cred că vor fi schimbări majore”.

În ciuda faptului că sunt un partid novice în politica din Clisura Dunării și că, momentan, nu pot lua decizii pentru comunitate de la masa Consiliului Local Moldova Nouă, reprezentanții Pro România nu văd cu ochi buni disputele care se dau între politicienii care nu împart aceeași culoare politică. Drept urmare, Cârpian subliniază: „Din punctul meu de vedere și al partidului, sunt de părere că nu este bine ceea ce se-ntâmplă în Consiliul Local. Ar trebui să stăm un pic mai așezați! E prea mult circ! Nu e normal. Nu cred că oamenii care au hotărât să-i trimită acolo au luat această decizie gândindu-se la circ”.