Dispute pe 3,4 milioane de lei. Stepanescu trage la răspundere, Liber invită la calm!

Administrația locală a adus în discuție în această săptămână problema stației de epurare din Reșița, pentru care edilul-șef susține că ar fi fost întocmit greșit caietul de sarcini, situație în care municipiul riscă să piardă banii. Șeful Aquacaraș, în replică, îl liniștește pe motiv că nu își explică de unde a plecat falsa informație.

Săptămânal, la sediul Primăriei Reșița are loc comandamentul care se referă la amplele lucrări care se derulează în oraș pe toate planurile: canalizare, alimentare cu apă, stație de epurare, uzină de apă. Proiectul, extrem de valoros, este derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, prin operatorul Aquacaraș. La întâlnirile de la sediul administrației participă toate părțile implicate în derularea investiției.

Una dintre problemele aduse în discuție de Mihai Stepanescu în această săptămână se referă la întârzierea constatată în ce privește construirea stației de epurare de la Reșița, lucrare a cărei valoare se ridică la 3,4 milioane de lei. Mai mult decât atât, în cadrul comandamentului, acesta a declarat că municipiul este în pericol să piardă aceste sume, după ce Aquacaraș ar fi întocmit greșit caietul de sarcini, iar acum, firma care a câștigat licitația nu își mai poate asuma răspunderea lucrării.

,,Este un proiect amplu, de peste 8 milioane de euro, și au trecut atâtea și atâtea luni. Noi am vrut să aducem față în față toate părțile contractante și vrem să vedem ce se întâmplă. Ne trezim că vine luna decembrie și nu se întâmplă nimic, a declarat edilul-șef presei, în urma comandamentului din această săptămână.

Reprezentanții firmei, prezenți la comandament, au declarat public faptul că soluție tehnică ar exista și că lucrările vor începe în viitorul imediat apropiat. De altfel, la solicitarea șefului serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Reșița, Titiana Cătană, aceștia au declarat că luni vor pune soluția la dispoziția administrației locale, să spulbere orice fel de suspiciune.

Contactat telefonic, directorul SC Aquacaraș SA, Anatoli Liber, a invitat la calm, neînțelegând de unde a plecat primăria pe o astfel de pistă. ,,Nici vorbă de așa ceva. Cine a câștigat licitația face și proiectarea, și execuția. La Bocșa, firma s-a apucat deja de construirea stației de epurare, dar la Reșița sunt în puțină întârziere. Asta e adevărat! În această săptămână însă, m-am întâlnit cu patronul firmei, care a spus că se va mobiliza puternic să recupereze ceea ce a pierdut. Toate acestea sunt din cauza organizării și în niciun caz a vreunui alt motiv, a declarat directorul pentru www.expressdebanat.ro. În plus, la Reșița, banii i-a adus Consiliul Județean!