Disputa electorală de la Berlişte, sub cupola conturilor false şi a plângerilor penale: „Eu nu pot să vând iluzii”

Campania electorală din acest an, deși se dorește a fi una presărată de corectitudine și fair-play, demonstrează nu doar faptul că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, ci reiterează ideea conform căreia practicile folosite în cadrul alegerilor locale sunt unele dintre cele mai mizere comparativ cu alte seturi de alegeri. Se-ntâmplă și în comuna Berliște, acolo unde derapajele de comportament și atacurile la persoană nu au nimic de-a face cu eleganța, diplomația, dar mai ales cu etica.

Aflat în cursa pentru un nou mandat la șefia instituției pe care actualmente o conduce, primarul liberal, Nicolae Orăvicean, chiar dacă le dorește succes tuturor contracandidaților săi, mizând pe o discuție echilibrată și onestă, nu neagă încercările celorlalți candidați de a-l discredita în fața electoratului, cu toate că, spune acesta, nimeni nu ar trebui să aibă ca plan de atac contestarea realizărilor de până acum. În plus, Orăvicean subliniază că e dispus oricând să accepte provocările bazate pe chestiuni de viziune, mai puțin sau deloc, cele bazate pe iluzii, întrucât ar fi demn de filmele SF să garantezi electoratului că Berliște, spre exemplu, poate găzdui o fabrică de avioane.

„Mi-aș dori să existe mai multă eleganță, mai multă etică, dar nu pot să exclud și altfel de comportamente, comportamente pe care le-am întâlnit și în 2016. Au mai fost candidați, ce-i drept, puțini la număr, care au avut asemenea derapaje de comportament, cu tot felul de atacuri la persoană și tot felul de mizerii. Oricât de înverșunat ar fi cineva nu poate să conteste realizările de până acum deoarece ar fi o chestie inumană, dincolo de limita oricărei lipse de caracter. Da, accept orice provocare, chiar să ne confruntăm pe chestiuni de viziuni, de idei, accept orice program al altcuiva. Poate sunt candidați care își imaginează că pot să facă o fabrică de avioane la Berliște, însă cred că prin tot ceea ce am inițiat, prin tot ceea ce avem în implementare și ceea ce urmează să fie făcut, am reușit să ating un procent considerabil, 90%. Eu nu pot să vând iluzii, nu pot să garantez nici că vor circula trenuri turistice pe la Berliște și nici că vom avea puncte vamale sau ce își imaginează oricine. Pot doar să asigur un sacrificiu de competență și de timp ca să rezolv problemele comunei din punct de vedere al calității vieții. Asta pot să o fac pe toate palierele: pe palierul de educație, cultură, pe aspectul social, de confort, de calitate a vieții și vom reuși.”, a punctat edilul-șef.

Împroșcatul cu noroi și scutul conturilor false pe rețelele de socializare

În ciuda faptului că se aștepta la o bătălie a eforturilor concrete, șeful administrației publice cărășene atrage atenția că disputa electorală s-a mutat în online, acolo unde, sub protecția conturilor false, în lipsa altor metode, contracandidații lansează tot felul de acuze, aberații care în niciun caz nu au legătură cu realitatea din teren:

„Am constatat că modul mizer de a face campanie continuă și în 2020. Din spatele conturilor false sunt lansate tot felul de aberații, tocmai în lipsă de argumente. Chiar am depus o plângere penală în acest sens pentru depistarea autorilor. Ce pot să vă spun este că nu răspund de comportamentul niciunui candidat. Sper să aibă decența și bunul simț să se limiteze la o competiție fără mizerii, care, oricum, nu știu dacă va avea impact. Cel mai delicat aspect în toată arhitectura unui individ social se referă la mentalitate. Fiecare, în concepția lui, vede altfel lucrurile, dar în ceea ce îi privește pe locuitorii din Berliște, un procent însemnat denotă o percepție sănătoasă. Adică, oamenii apreciază ceea ce este făcut, știu cine poate să facă anumite lucruri, cât este de pregătit acel om, dar mai ales cât este de competent”.

(E).

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/