„Disponibilizările au îngropat oraşul definitiv în mizerie!”

Liderii Partidului Verde din Moldova Nouă îl acuză din nou de interese ascunse pe primarul Adrian Torma, cel care vorbise despre fake news și oameni nocivi pe tema Secţiei de Gospodărie Urbană din cadrul Primăriei.

Cosana Străinescu, vicepreşedinte al Partidului Verde Moldova Nouă, a reacționat după ce primarul Torma a anunțat că intenționează să înființeze o societate în subordinea administrației publice locale care să se ocupe de măturatul stradal. „Politica dusă de către reprezentanţii Partidului Verde în Consiliul Local a fost întotdeauna axată pe respectarea legii şi apărarea bunului public, asigură, înainte de orice, liderul verzilor. Am atras atenţia încă din primăvara anului 2018, când s-a reziliat contractul cu S.C. Ionela S.R.L, că nu este o soluţie renunţarea la măturatul stradal. Rezultatele le vedem astăzi în oraşul Moldova Nouă, un oraş mizerabil şi neîngrijit. Soluţia aleasă de Torma, ca măturatul stradal să fie realizat de către asistaţii sociali, era aparent o soluţie bună, dar incontrolabilă din punct de vedere al disciplinei muncitorului care execută această operaţiune şi rezultatele se văd. Disponibilizările din cadrul Secţiei de Gospodărie Urbană, făcute pentru reducerea cheltuielilor, au îngropat oraşul Moldova Nouă definitiv în mizerie!”, a comentat situația Cosana Străinescu.

Înfiinţarea unei societăţi comerciale care să rezolve probela curățeniei stradale nu e privită deloc cu ochi buni de reprezentanții Partidului Verde. Aceștia îl bănuiesc de interese ascunse pe primarul Adrian Torma. „E o altă măsura prin care se va sifona cu multă uşurinţă banul public din punctul nostru de vedere. Considerăm că slăbirea serviciului de Gospodărie Urbană prin disponibilizări şi o slabă finanţare s-au făcut cu rea-intenţie având ca scop crearea acestei societăţi care să se poată sifona bani publici. Opinia noastră din Consiliul Local a fost una înţeleaptă şi, sub nicio formă ,,nocivă”, Partidul Verde a reprezentat doar interesele cetăţeanului şi niciodată interesele personale ale membrilor Partidului Verde sau ale altor grupuri de interese locale”, a adăugat vicepreședintele organizației locale a Partidului Verde.