Disponibilizări prin concurs la Primăria Reșița! Urmate de creşteri salariale! [VIDEO]

explo 1000x200

Primarul Ioan Popa a cerut un termen de 60 de zile pentru a reface structura de personal din Primăria Reșița și direcțiile sau instituțiile subordonate.

„Vreau să lucrăm cu oameni mai bine plătiți și mai eficienți, dar și mai puțini”, a explicat primarul Ioan Popa strategia. Concret, dacă s-ar aplica acum legea salarizării unitare, cheltuielile salariale ar crește cu 10%. „Eu nu vreau să ies din anvelopa salarială aprobată prin bugetul de anul acesta, așa că vom face disponibilizări. Dar prin concurs”, spune primarul Ioan Popa.

Acesta și explică cum se vor face aceste disponibilizări, fără a se ține cont de criterii politice ori alte asemenea: „Se va da concurs. Dacă sunt 10 angajați și vom decide că sunt necesare doar 6 posturi, toți cei 10 angajați vor da examen, iar primii 6, în ordinea notelor obținute, vor rămâne angajați”.

Popa anunță disponibilizări serioase la Asistență Socială, acolo unde ar fi o inflație de personal: 140 de angajați, aici intrând și medicii sau asistenții cu care Primăria colaborează. Popa spune că vor fi disponibilizate 20-30 de posturi, urmând să rămână doar puțin peste 100 de angajați.

YouTube video

De asemenea, pentru a pierde serviciul juridic și cel de resurse umane, Direcția Poliția Locală va fi trecută la aparatul propriu, din peste 85 de angajați urmând să mai rămână puțin peste 60.

Și la salariile muncitorilor necalificați vrea primarul să intervină, acestea urmând să fie puțin peste salariul minim pe economie.

O atenție deosebită va primi și Departamentul Juridic, unde, acum, un jurist debutant abia primește 1.250 sau 1.450 de lei, primarul considerând că nu poți avea juriști buni la banii aceștia, așa că și aici va mări simțitor salariile.