Colegiile din Reșița fac economie! Și pentru asta cheltuie milioane de euro! [VIDEO]

Primarul Ioan Popa spune că au fost deja depuse trei proiecte pentru trei colegii reșițene privind eficiența energetică, iar alte trei au fost aprobate în ședința de îndată a Consiliului Local din 31 iulie.

Practic, fiecare colegiu a cerut între un milion și un milion și jumătate de euro pentru a eficientiza energetic clădirile în care își desfășoară activitățile didactice.

„Vom schimba toate becurile cu unele led pentru a scădea consumul de energie, dar sunt investiții și pe izolare termică, acoperiș, calorifere și tot ceea ce înseamnă reducerea consumului de energie”, explică primarul Ioan Popa.

Evident, nu este vorba numai despre energie electrică, ci și de energia termică, economii trebuie făcute peste tot. La o parte dintre aceste colegii vor răsări și panouri solare sau sisteme ecologice de încălzire a apei și chiar de termie. „Trei proiecte au fost depuse deja, pentru alte trei am aprobat documentația acum și vor fi depuse spre finanțare”, a explicat primarul Ioan Popa după ședință, arătându-se încrezător că vor veni milioanele de euro la colegiile din Reșița.

YouTube video

upt 1000x100