Foarte curând, locuitorii comunei Gârnic, din Clisura Dunării, vor putea beneficia de consultații medicale chiar la ei acasă, fără să mai fie nevoiți să apeleze pentru aceste servicii la medicii din localitățile limitrofe.
Finanțate prin PNDL2 (Programul Național de Dezvoltare Locală), lucrările proiectului privind construirea unui dispensar uman în comuna bănățeană au fost demarate în luna aprilie a anului trecut, iar, într-un timp record, de doar cinci luni de zile, octombrie 2018, construcția dispensarului a fost finalizată. Singurul lucru de care mai are nevoie cabinetul medical pentru a funcționa în parametrii normali se referă la racordarea la rețeaua de energie electrică.
Într-un interviu, acordat pentru expressdebanat.ro, l-am întrebat pe edilul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu, la ce valoare se ridică acest proiect, precum și câte persoane vor putea beneficia, mai exact, de serviciile medicale. Astfel, iată cum expune edilul cifrele cu privire la acest beneficiu adus comunității: „Doar construcția dispensarului se ridică undeva la 130 mii euro, iar beneficiarii vor fi, sigur, locuitorii comunei Gârnic, asta înseamnă undeva la 1.365 de persoane”.
Întrebat dacă, la momentul actual, dispensarul dispune de resursa umană necesară, medic de familie, șeful administrației de la Gârnic subliniază: „Avem discuții avansate cu medicul din localitatea Sichevița, care să facă consultații, aici, de 2-3 ori pe săptămână! Va fi o situație temporară până vom găsi un medic de familie care să-și desfășoare în permanență activitatea în cadrul dispensarului din comuna noastră”.