Dotări din donații! Secția ATI a Spitalului Municipal din Lugoj cumpără aparatură nouă

Secția ATI a Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj se va dota cu aparatură nouă, ce va fi achiziționată prin contribuția Rotary Club, care a organizat mai multe campanii de strângere de fonduri.


„Dorim să accesăm un global grant Rotary, clubul inițiator fiind Rotary Club Lugoj. Noi am strâns 12.000 de euro, la care Fundația Rotary International va adăuga încă 50% din suma depusă de clubul inițiator. Am strâns această sumă din donații, sponsorizări ale unor firme lugojene, prin participarea de 2% la Asociația de Anestezie și Terapie Intensivă Lugoj, inclusiv prin participarea cu fonduri proprii ale rotarienilor lugojeni”, spune dr. Dan Cliciovan, președintele în exercițiu al Rotary Clubului lugojean.

Suma totală necesară este de 37.000 de euro și la aceasta vor colabora și parteneri internaționali cum ar fi Rotary Club Muhlhausen din Germania.
Scopul investiției este unul nobil. Cu banii primiți prin acest global grant, vor fi achiziționate două aparate de ventilație mecanică „Draegger”, producător de top pe plan mondial în aparatura pentru terapie intensivă. Vor mai cumpărate patru monitoare pentru supravegherea funcțiilor vitale ale pacientului.

În acest fel, precizează dr. Dan Cliciovan, toate cele 12 paturi ATI ale secției vor fi dotate cu monitoare. Secția ATI are în total 15 paturi, dintre care trei sunt pentru supravegherea post-operatorie.