Disciplină și siguranță mai mare la Bocșa: se înființează Poliția Locală!

Din necesitatea asigurării ordinii și liniștii publice,va fi propus în Consiliul Local al orașului Bocșa un proiect de hotărâre prin care se dorește înființarea Poliției Locale. Ideea a fost foarte bine primită chiar și de comandantul Poliției din Bocșa.

Deși fără evenimente majore, a apărut în orașul Bocșa nevoia unei forțe proaspete pentru aplanarea infracționalității minore, dar și pentru reglementarea micilor aspecte nerespectate de către cetățeni, cum este aruncarea gunoiului în locuri interzise sau parcările nepermise.

Așa cum se știe, siguranța cetățeanului depinde și se autoritatea locală. Din 2010, poliția locală a primit o serie de atribuții care pe noi ne avantajează, printre care ordine și liniște publică, inclusiv paza bunurilor și a persoanelor, protecția mediului, circulația pe drumurile publice și așa mai departe”, a explicat Constantin Borozan, viceprimarul orașului Bocșa.

O nouă structură a oamenilor legii a fost foarte bine primită de către Poliția Bocșa, în special de noua conducere a poliției, comandantul Gheorghe Obișteoiu. „M-a bucurat faptul că s-au făcut demersuri, deja aflate la un stadiu avansat, pentru înființarea Poliției Locale. Un sprijin atât pentru dânșii, cât și pentru noi, dar mai ales pentru populația de pe raza orașului Bocșa. Cu cât forțele de ordine acționează mai mult în detrimentul stradal, cu atât populația se simte mai în siguranță, și cetățeanul este mai liniștit”, declară pentru Express de Banat Gheorghe Obișteoiu, comandantul Poliției Bocșa.

Odată ce proiectul de hotărâre va fi aprobat în ședința de Consiliu Local, un număr de 16 polițiști vor ajunge pe străzile Bocșei și vor avea grijă de cetățeni. Pentru a fi la curent cu tot ce presupune înființarea unei astfel de structuri, administrația locală a colaborat cu Poliția Locală din orașele cărășene.

1000x200 dacus 02

Am făcut un schimb de experiență cu Poliția Locală Reșița, suntem în discuții și cu Poliția Locală Oțelu Roșu, care are experiență în acest domeniu, și în prima ședință pe care o avem la sfârșitul lunii martie vom propune printr-un proiect de hotărâre în Consiliul Local aprobarea acestei inițiative. Conform procedurii, vom avea voie la un polițist pentru 1.000 de locuitori, deci noi vom strânge undeva la 16, 17 polițiști”, explică viceprimarul Constantin Borozan.

Profilul polițistului pe mâna căruia vor fi lăsați oamenii din Bocșa trebuie să însumeze o serie de calități care să câștige încrederea conducerii orașului de pe Bârzava. „Sigur că în partea a doua va fi o problemă cu cadrele pe care le vom angaja, acei oameni care trebuie să fie niște oameni integri ,care să respecte ei în primul rând legea și care să se implice împreună cu administrația locală în mod direct în rezolvarea unor probleme și chiar acolo unde este cazul să aplice măsuri coercitive”, mai adaugă viceprimarul.

Foto alba24.ro

publicitate si promovare online banner maxagro