Directorul Transal Urbis, pe făraș! Primăria Caransebeș va fi acționată în instanță?!

Decizie fulger în societatea Transal Urbis! Directorul a fost demis după opt luni de la desemnarea sa în funcție. Ilia Vintilă neagă însă acuzațiile pentru care este demis.

S-a produs prima schimbare majoră realizată la Caransebeș de la învestirea primarului Felix Borcean în funcție. Șeful de la Transal Urbis, Ilia Vintilă, a fost demis de Consiliul de Administrație al serviciului de transport, decizie surprinzătoare și foarte rapidă, în opinia consilierilor PSD. Aceștia au reacționat dur în cadrul ședinței de Consiliu Local și nu au dorit să-și dea acceptul pentru aprobarea proiectului de hotărâre privind numirea în funcția de administrator a lui Ovidiu Chimigeriu, propunerea Consiliului de Administrație al societății. Liderul grupului PSD Florin Bogdea l-a întrebat pe primarul Felix Borcean de ce atâta grabă în luarea deciziei. În replică, edilul-șef a declarat că este decizia Consiliului de Administrație din care el nu face parte.

Membrii Consiliului de Administrație al Transal Urbis au însă păreri diferite. De exemplu, consilierul Valentin Dascălu a declarat că el nu și-a dat avizul pentru schimbarea lui Vintilă pentru că motivele prezentate au fost puerile. Practic, Vintilă este pedepsit pentru că nici până la această oră nu au ajuns cele două microbuze la Caransebeș în baza contractului privind transportul public în comun. Cum firma care ar fi trebuit să le aducă nu și-a respectat promisiunea, dar clauzele din contract trebuie respectate, Vintilă este acuzat de viceprimarul Marius Isac pentru luarea unor decizii cu privire la semnarea unui act adițional la contract care ar dezavantaja municipalitatea. Vintilă nu recunoaște că a semnat un astfel de document. Ba mai mult, a anunțat public că va acționa în instanță Primăria Caransebeș pentru modul cum a fost dat afară din funcția de conducere.

1000x200 dacus 02

„Penibil, penibil, penibil… de trei ori penibil pentru cine a ajuns să conducă Consiliul de Administrație al Transal și modul abuziv în care ați decis să mă dați afară! Nu vreau să fiu acuzat de furt sau de minciună, pentru că am în spate o carieră lungă nepătată în producție și administrație”, a spus Vintilă în plenul ședinței de Consiliu Local, desfășurată ieri.

publicitate si promovare online banner maxagro