Banatul Caransebeş, reciprocitate cu Universitatea Timişoara

Banatul Caransebeș s-a reunit cu forțe proaspete și jucători noi pentru sezonul competițional de volei 2016-2017. Lotul gugulan, condus de tânărul Răzvan Parpală, venit de la Constanța, a început pregătirea fizică la Caransebeș cu aproape toți jucătorii.

Lipsesc motivat de la pregătire letonianul Aivars Petrusevic, pe care conducerea clubului se bazează și în acest sezon, și doi columbieni, ridicătorul Camilo Ambuila și centrul Leandro Mejia, toți convocați la echipele lor naționale. Sunt prezenți la pregătire libero-ul Bartosz Sufa din Polonia, alături de cel de-al doilea libero, Sergio Diaconescu, centrul Azur Eminovici din Bosnia Herțegovina (achiziție nouă, în urma plecării lui Andrei Laza la Piatra Neamț), alături de experimentatul Fabian Birău. Lista continuă cu două noi achiziții pe poziția de trăgător universal, românul Traian Gemănariu, care se întoarce acasă după trei ani la Unirea Dej, și rusul Alexander Kullo, după ce sezonul trecut a jucat în Cehia. Pentru poziția de trăgător secund, Caransebeșul și-a întărit apărarea prin sârbul Nemanja Stevanovic, care nu este străin de campionatul românesc, el evoluând la Craiova în urmă cu trei sezoane. Gruparea gugulană a mai semnat pentru următorii trei ani cu Bogdan Nan, pentru poziția de trăgător secund, conducerea clubului dorind să formeze un nucleu pe care să se bazeze în următorii ani la Caransebeș, ne-a precizat președintele Cristian Stepanescu.

Conform antrenorului Răzvan Parpală, primele meciuri amicale sunt programate la sfârșitul acestei săptămâni, în compania echipei Universitatea Timișoara.

”Chiar dacă lotul nu este complet, avem nevoie de jocuri, astfel că am convenit cu Timișoara să vină, cel mai probabil joi, la Caransebeș, iar săptămâna viitoare să mergem noi la Timișoara, pentru meciuri de pregătire. Ne lipsesc jucătorii care sunt la loturile naționale în Columbia și Letonia, ne bazăm pe Ionuț Teleleu la pas și vreau să ne mișcăm cât mai mult, pentru că la minge se vede finețea și măiestria jucătorului. Echipa este 90% schimbată față de anul trecut, mă refer la titulari, astfel că va fi nevoie de acomodare prin cât mai multe jocuri. Vom participa și la turneul organizat de Steaua București în perioada 15-17 septembrie, după care vom organiza Cupa Banatului Montan, acasă, în zilele de 29, 30 septembrie şi 1 octombrie, chiar înainte cu o săptămână de începerea meciurilor din Cupa României”, ne-a declarat antrenorul Răzvan Parpală.