Directorul spitalului din Caransebeș, deranjat de munca pro bono în interesul medicilor și pacienților!

explo 1000x200

Deși inițiativa unui grup de pensionari de a reabilita trei saloane la Spitalul Municipal din Caransebeș a fost lăudată de către primarul Felix Borcean, liderul grupului Dumitru Matei spune că inițiativa a fost prima și ultima în formula actualei conduceri a spitalului.


Investiția a fost minoră și nu asta contează, spune Dumitru Matei, însă ceea ce se economisește contează. „Noi am pus mână de la mână și am cumpărat materialul pentru a zugrăvi cele trei saloane de la Secția de Neurologie, am vorbit cu doamna doctor Gherman, am vorbit cu domnul primar, care ne-a felicitat pentru inițiativă. Am schimbat și țevile învechite din cauza cărora curgea apă întruna și se încărca factura la Aquacaraș. Nu a fost mare lucru financiar pentru unii, dar pentru noi, care suntem pensionari, a contat și…, când colo, am fost apostrofați de către directorul spitalului. Acesta a spus că de ce nu am trecut mai întâi pe la el la birou să-l informăm. Poate că are dreptate, că nu am discutat, dar i-am cerut acordul primarului și l-am primit pe loc. Și, mai mult, l-am căutat pe dl Dena (managerul spitalului, n.r.) la biroul său de patru ori și dna secretară ne-a spus că este la primărie. Nu știu ce făcea la primărie, însă modul cum ne-a vorbit, în loc să se bucure că cineva care nu are nicio obligație către spital vine să ajute, ne-a făcut să ne întrebăm ce căutăm noi acolo!”, ne-a declarat Dumitru Matei.

Pensionarul, care este și om politic, acum președinte la ALDE Caransebeș, a mai adăugat că managerul spitalului Octavian Deva a reușit în scurt timp să obțină renovarea biroului său. Matei i-a dat și un sfat lui Dena: „Poate că ar trebui să pună pe primul plan interesele bolnavilor care plătesc serviciile la spital. Cu banii care i-a investit în renovarea biroului său poate reușea să reabiliteze două-trei saloane pentru pacienți”, a menționat Dumitru Matei.