Directorul Horațiu Simion, întâmpinat cu aplauze în ultima zi de muncă la DRDP Timișoara

Horațiu Simion se retrage din câmpul muncii, începând de luni, 19 aprilie, după 37 de activitate la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara. 

Simion a condus Direcția din decembrie 2019 până în prezent, iar anterior a mai fost director din 2014 până în 2017.

„Profesorul Laurențiu Nicoară, cel care a influențat decisiv evoluția drumurilor din România, viața drumarilor din zona de vest și nu numai, avea unele vorbe care au ghidat activitatea dlui ing. Horațiu Simion în toți acești ani: «Ca să fii drumar adevărat trebuie să iubești drumurile din adâncul sufletului tău, să-ți faci un ideal în viață, să trăiești permanent în mijlocul lor, ca să înțelegi chemarea, să lupți cu înflăcărare și pasiune pentru dezvoltarea lor continuă, pentru progresul lor». Sunt vorbe care au devenit motto-ul DRDP Timișoara, în toți anii în care dl Simion ne-a fost alături. Colectivul DRDP Timișoara îi mulțumește pentru viața dedicată drumurilor, pentru seriozitate, perseverență, disciplină, loialitate, pentru lecții și critici deopotrivă!”, a transmis DRDP Timișoara.

„Vă mulțumesc, Dumnezeu să vă aibă în pază!”, le-a spus Horațiu Simion colegilor de la DRDP Timișoara, după ce aceștia l-au întâmpinat, vineri dimineață, în aplauze, în ultima sa zi de muncă înainte de pensionare.

Horațiu Simion a absolvit în anul 1984 Secția Căi Ferate Drumuri și Poduri a Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara și și-a început activitatea la DRDP Timișoara – Secția Orșova în același an.

Între 1997 și 2011 a fost director adjunct – AND – DRDP Timișoara, aceasta fiind prima sa poziție de conducere în cadrul instituției. Primul său mandat de director regional la DRDP Timișoara a fost între 2014-2017.

Sub conducerea sa, în 2015 a fost realizată prima conexiune a unei autostrăzi din România cu Uniunea Europeană, prin deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Foto: DRDP Timișoara