Condiții de iarnă pe drumurile spre munte la mijloc de aprilie

Deși suntem deja la mijlocul lunii aprilie, iar unii dintre noi au sărbătorit deja chiar și Paștele, iarna nu se dă dusă, mai cu seamă din zona montană. Prilej de bucurie atât pentru cei care au businessuri pe munte, cât și pentru pasionații sporturilor de iarnă. Așa că se anunță un nou weekend de distracție pe Semenic și pe Muntele Mic, dacă și drumurile vor rămâne accesibile.

Nu știm sigur dacă este ultimul weekend cu zăpadă din acest sezon, dar știm sigur că pasionații sporturilor de iarnă se vor bucura la mijloc de aprilie de pârtii perfecte. Pe pagina de Facebook Banatul Montan se oferă câteva detalii actualizate despre accesul spre munții Banatului în acest sfârșit de săptămână:

  • atât spre Muntele Semenic, cât și spre Muntele Mic se circulă în condiții de iarnă! Este obligatoriu să aveți cauciucuri de iarnă și recomandarea e să aveți și lanțuri! Se poate urca!
  • avem certitudinea că drumul spre Muntele Semenic o să fie deszăpezit și curățat complet până mâine-dimineață
  • mâine și duminică, toate pârtiile vor funcționa pe Muntele Semenic!
  • pe Muntele Mic avem confirmarea că vor funcționa pârtiile Borlova, Vâlsanu și Nordica!

Un clip video cu drumul spre Muntele Mic găsiți aici: https://fb.watch/4VixUBKSaX/

La această oră, drumurile spre munte sunt accesibile, fără probleme majore. Totuși, pe Facebook au apărut deja persoane care spun că situația e altfel:

Sursă foto: Georgiana Pintilie