Directorul DSP ne asigură că spitalele din Reșița și Caransebeș vor face față unei noi stări de alertă!

Dănilă Miloș a revenit la conducerea Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, după ce Ministerul Sănătății l-a tot mutat dintr-o parte în alta, la DSP Giurgiu, pe timpul stării de urgență generată de pandemia de Covid-19.
Directorul DSP spune că cele două spitale din județ, Reșița și Caransebeș, sunt pregătite să preia pacienții infectați cu teribilul virus, în baza unei strategii gândite încă din luna februarie, când au apărut primele suspiciuni de infectare cu coronavirusul în Reșița și România.
„La vremea respectivă am identificat două spitale care puteau să furnizeze servicii de înaltă calitate, servicii medicale, evident, în cele două mari entități de elită ale județului și anume spitalele din Reșița și din Caransebeș. Tot la vremea respectivă am gândit ca Staționarul Nr. 3 din Reșița, fiind un spital pavilionar, să facă intervențiile și toate internările pentru persoanele COVID. Staționarul 3 după cum bine știți are mai multe secții printre care secția de infecțioase, secția de pneumofiziologie, secția dermato. L-am pregătit pentru momentul în care județul nostru are un număr foarte mare de persoane care sunt infectate cu coronavirus. Mai mult decât atât, am identificat și spațiile la spitalul din Caransebeș, acolo am gândit o strategie de a delimita spațiu COVID de spațiile non COVID. Într-adevăr a fost mai greu de a se realiza la Spitalul din Caransebeș, dar până la urmă s-a realizat această delimitare a spațiilor și când am avut primele cazuri sau mai multe cazuri. Spitalul a avut capacitatea de a prelua aceste persoane“, a explicat Dănilă Miloș strategia pe care a avut-o în vedere DSP.
Cât privește o posibilă stare de urgență, Dănilă Miloș asigură pacienții că cele două spitale sunt pregătite să facă față oricărei situații. În astfel de cazuri, DSP este în stare să pregătească structuri separate, dacă numărul de îmbolnăviri va crește alarmant. Este vorba de persoanele care sunt infectate, asimptomatice.
„Într-adevăr, a fost mai greu în cazul spitalului din Caransebeș, dar până la urmă s-a realizat această delimitare a spațiilor. Iar când am avut primele cazuri sau mai multe cazuri, spitalul a avut capacitatea de a prelua aceste persoane. La ora actuală funcționăm la capacitate, putem să asigurăm asistența medicală și internările la toată capacitatea, pentru numărul de persoane care ar fi nevoie. Câte paturi avem? Dacă vreți, pe ATI avem 6 și cu 11. Avem două persoane internate. Putem să mărim numărul de paturi, avem și aparatura necesară, aici mă refer la vestitele aparate care sunt specifice ATI-ului, ventiatoarele la care se tot făcea referire într-o anumită perioadă de timp, acum le avem atât la Caransebeș, cât și la Reșița. Asta este pe ATI. Dar avem paturile care sunt paturile stabilite COVID atât la Caransebeș, cât și la Reșița într-o primă etapă, la care noi putem să ne dezvoltăm în evantai și să mărim numărul acestora“, a mărturisit directorul DSP, Dănilă Miloș.
Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/