Directorul de la Piețe S.A., care are plângere pentru delapidare, acuză grupuri de interese care îl vor plecat

liviu cocean
untitled design set 970x90 px

Directorul S.C. Piețe S.A., Liviu Cocean, acuză administrația USR de anumite interese, după ce Consiliul de Administrație a decis să depună o plângere penală la Poliție împotriva sa pentru delapidare și gestiune frauduloasă.

Cocean susține că a deranjat un „grup organizat” și că toate acuzațiile care i se aduc și care au ajuns la mass media sunt de fapt o manervă pentru îndepărtarea lui de la conducerea Piețe S.A. Actualul director vorbește chiar și despre licitații cu dedicație, la care a refuzat să participe.

Să fie limpede… am trecut creștinește în viață peste multe nedreptăți, dar pe voi, grup organizat, nu vă iert.

Am <<greșit>> când am reclamat faptul că mi se pare abuziv modul în care sunt tratați și amendați clienții societății noastre, ca urmare a faptului că nu li se eliberează Acord de funcționare de la Primărie… Păi nu e vina voastră că nu ați fost capabili să faceți un Contract cu noi de aproape 2 ani de zile?!? De ce îi amendați pe oameni pentru incompetența voastră?!?

Pentru că nu am permis imixtiunea în procesul de achiziții publice, licitațiile <<fără plafon>> sau acceptarea de oferte nesimțite îmbrăcate sub formă de audit-uri. Chiar întreb și eu așa… Este ok ca membrii CA să participe la lucrările Comisiei de evaluare a ofertelor de achiziții publice din cadrul societății? Dar la verificarea ofertelor? Dar să ceară ca angajatul de la Achiziții să verifice ofertele în afara orelor de program? Dar să îi deranjeze atât de tare că angajatul consideră neconform și ilegal acest aspect, încât să ceară directorului general să îl dea afară? Dar să îi transmită primarului ca el să îi ceară directorului general să îl dea afară pe acest angajat de la Achiziții care <<și-a permis>> să le solicite completarea unor declarații de confidențialitate în cazul în care doresc să “supervizeze achiziția”?

Pentru că nu am apelat la achiziția de <<studii>> de la <<băieții agreați>> care să ne învețe cum să dăm cu ciocanu sau să ne spună în ce culoare trebuie vopsit gardul. Documentațiile tehnice trebuie achiziționate acolo unde amploarea și complexitatea lucrărilor o impun, nu la nivelul unor reparații pe care le facem cu echipa de întreținere

Pentru că nu am dat curs unei solicitări inumane și ilegale, când ne-ați transmis să predăm piețele, în câteva zile la sfârșit lui august, fără să cereți realizarea unui Inventar al Bunurilor (modelul Colterm). Mi-ați spus <<ni le dai azi și mâine ți le dăm înapoi>> pentru că așa v-au spus juriștii să faceți de acum încolo. Dacă eram un inconștient și incompetent la fel ca și <<dl. Cabinet>> multiplicam adresa Primăriei, o împărțeam clienților noștri împreună cu acte adiționale de reziliere a contractelor și închideam și predam piețele. Dacă mergeam pe mâna voastră, activitatea ar fi trebuit sistată automat, chiriile nu mai puteau fi încasate, iar micile afaceri ale unor oameni simpli dispăreau, împreună cu locuri de muncă și surse de trai pentru sute de oameni!!!”, a transmis Liviu Cocean.

Vă amintim că Poliția face cercetări într-un dosar de delapidare după ce Consiliul de Administrația a depus plângerea penală.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/