UPDATE. Directorul Ambulanței din Caraș-Severin, acuzat că-și șantaja fosta iubită! Angajații din subordine, puși să o urmărească!

Scandal în interiorul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin! Procurori DIICOT și agenți de poliție judiciară au descins astăzi la instituția publică, acolo unde directorul apela chiar și la angajați pentru a-și teroriza fosta iubită!

Procurorii DIICOT au intrat pe fir și au dat în vileag activitățile incredibile pe care le desfășura directorul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin. De luni bune, Adrian Truică își terorizează fosta iubită, potrivit anchetatorilor. „În perioada 2018-2019 la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, grup infracțional coordonat de către un suspect, director al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin și din care mai fac parte 4 suspecţi, angajați ai aceleiaşi instituţii. Începând cu luna februarie 2019 și până în prezent, suspectul a săvârșit acte de ameninţare și constrângere psihică și fizică pentru a determina o persoană vătămată să reia relația intimă pe care au avut-o până în februarie 2019”, spun oamenii legii.

Dragoste cu forța nu se poate, însă șeful de la Ambulanță nici nu a vrut să audă de așa ceva. Ba mai mult, a recurs și la amenințări. Victima sa, mama unui copil minor, ar fi fost amenințată cu publicarea unor imagini indecente surprinse într-un hotel din Băile Herculane, în luna februarie. Adrian Truică susținea că, odată cu publicarea fotografiilor, fosta iubită risca să piardă custodia băiețelului ei în vârstă de 4 ani, născut în urma unei relații anterioare. Și nu s-a oprit aici! Directorul Serviciului de Ambulanță susținea că va interveni pentru ca aceasta să își piardă locul de muncă.

Și-a pus chiar și câțiva subordonați să îi urmărească „ținta”. Așa se face că în anchetă sunt implicați acum doi șoferi și un medic din cadrul Ambulanței, „persoane care, la cererea suspectului, au urmărit persoana vătămată, acțiuni menite să intimideze. (…) Începând cu luna februarie 2019, la sfârșitul relației dintre cei doi, conform mesajelor de amenințare trimise de către suspect, medicul împreună cu cei doi şoferi au urmărit persoana vătămată, în oraș, chiar în timpul serviciului”.

Primele acțiuni plasate departe de normalitate s-au petrecut începând din luna martie, imediat după ce s-a produs despărțirea dintre cei doi. „În cursul lunii martie 2019, suspectul a amenințat-o prin mesaje, spunându-i că deține filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane și că o poate face de rușine cu aceste imagini. Tot în luna martie 2019, suspectul l-a sunat pe fostul soț al persoanei vătămate, spunându-i acestuia că deține imagini în ipostaze nud cu aceasta și că, dacă dorește, le poate folosi să obțină custodia fiului părții vătămate”.

La finalul lunii octombrie, spun anchetatorii, a urmat o acțiune de intimidare a victimei în trafic. „În jurul orelor 18.00, persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej, suspectul l-a chemat sa-l sprijine în această acțiune și pe un alt suspect, după care a amenințat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul și că are relații suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deține”. Suspectul și-a dus mai departe amenințările și, în aceeași seară, l-a contactat pe șeful victimei, cerându-i acestuia să îi desfacă contractul de muncă, „făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă”.

În total, în urma celor patru percheziţii pe raza municipiilor Caransebeș și Reşiţa, 5 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin.

Adrian Truică a câștigat prin concurs funcția de director al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin în luna februarie 2018, până atunci fiind medic în Caransebeș. Truică a ocupat și poziția de consilier local PSD până la numirea în funcția județeană.

UPDATE, ora 17.00

Perchezițiile la domiciliul lui Adrian Truică s-au încheiat, ne transmite avocatul acestuia, Cosmin Bolosin. “Ne îndreptăm spre sediul DIICOT Caraș-Severin pentru audieri. Vom vedea apoi dacă va fi sau nu luată o măsură preventivă împotriva clientului meu”, a declarat avocatul Bolosin pentru Express de Banat.

UPDATE, ora 21.15

După audierile de astăzi, Adrian Truică a fost reținut pentru 24 de ore.

Sursă foto: Facebook