Directorul adjunct demisionar de la Transal, ofertat de primarul Borcean cu o funcție care nu există! Mihai Minea îl amenință pe viceprimarul Isac cu plângere penală

Odată cu întoarcerea directorului general Transal Urbis Caransebeș din concediu medical, ca urmare a restabilirii majorității liberale în Consiliul de Administrație al societății, directorul adjunct Mihai Minea și-a înaintat demisia. Și-a motivat gestul spunând că nu are niciun cuvânt de rău împotriva lui Ovidiu Chimigeriu, însă lucrurile se mișcă prea încet ca să mai poată ajuta la o schimbare în bine.

Mihai Minea a ales această variantă de plecare din funcția de director adjunct, pe care abia o acceptase în perioada scurtă cât PSD a deținut majoritatea la Transal, după ce a avut o discuție cu primarul Felix Borcean, care i-a propus funcția de șef al Corpului de Control al primarului.

Mi-am dat demisia de la Transal pentru că lucrurile merg prost, așa cum am mai afirmat, din toate punctele de vedere, iar viitorul societății este aproape compromis, pentru că măsurile care trebuiau luate nu s-au luat, cu privire la selectarea colectivă sau dotarea cu utilaje noi. Pașii de la Transal sunt foarte mărunți… Nu dau sub nicio formă vina pe Ovidiu Chimigeriu, pentru că este colegul meu și am vrut să facem lucrurile bine împreună, dar dintr-un motiv sau altul nu ne-am sincronizat”, ne-a declarat Mihai Minea.

Fostul director adjunct de la Transal ne-a mai precizat că primarul Felix Borcean i-a propus funcția de șef Corp de Control, serviciu sub directa conducere a primarului, însă liberalii vor să boicoteze miercuri, 8 mai, proiectul de hotărâre privind înființarea acestui compartiment, la ședința extraordinară de Consiliu Local.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Probabil că de mâine voi lucra la acest compartiment, însă viceprimarul Marius Isac a inițiat un proiect de revocare a acelei hotărâri privind înființarea Corpului de Control. Eu spun că este ilegal ceea ce a făcut domnul viceprimar, pentru că este doar în atribuția primarului o astfel de propunere. Marius Isac a inițiat acest proiect de revocare ilegal, semnând în locul primarului inițierea proiectului de hotărâre privind revocarea. Conform art. 36 din Legea administrației publice, o astfel de propunere revine numai primarului, iar Consiliul Local ia în discuție propunerea pentru a acorda votul. Viceprimarul nu s-a consultat cu primarul, a semnat propunerea și a avizat raportul Comisiei juridice sub ștampila primarului, fără a avea acest drept. Așa că, dacă nu și-o retrage, mâine se lasă cu plângere penală”, ne-a mai precizat Mihai Minea.

În motivarea viceprimarului municipiului Caransebeș, Marius Isac, pentru acest proiect, se stipulează că, atâta timp cât în Primăria Caransebeș există audit intern, de ce ar fi nevoie de un al doilea organism de control, pentru care se vor scoate bani frumoși din bugetul de salarii?!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/