Director-exemplu la drumurile județene! „Trebuie felicitat!”

Noul director executiv al Direcției de Drumuri Județene merită toată aprecierea! Remarca a fost făcută într-o ședință recentă susținută la Prefectură, unde Gabriel Stika a fost lăudat pentru kilometrul de asfalt turnat într-o comună cărășeană. „Este chiar un drum european!”.

Starea drumurilor din Caraș-Severin este deplorabilă, fapt recunoscut inclusiv de mai marii județului. Suntem la un nivel atât de jos, încât am ajuns să ne bucurăm pentru orice porțiune de drum asfaltat. Într-o ședință recentă desfășurată la Prefectură, Gabriel Stika, instalat oficial în funcția de director executiv al Direcției de Drumuri Județene, a primit laude public pentru kilometrul de asfalt turnat în comuna Zorlențu Mare, pe Drumul Județean 608B.

„Eu vreau să spun că domnul director trebuie felicitat pentru implicarea dânsului în finalizarea drumului din localitatea Zorlențu Mare, vreau să vă spun că de foarte mulți ani, pe acest drum nu se putea circula și la sfârșitul acestei luni (n.r. august) este chiar un drum care poate să-i facă cinste Zorlențului și nu numai pentru că eu consider că este chiar un drum european. Felicitări!”. Așa a sunat intervenția directorului Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Dan Miloș.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Sărbătoare într-o comună cărășeană! Consiliul Județean asfaltează 1 km de drum!

Acest laudatio a fost temperat chiar de prefectul Matei Lupu, care i-a cerut directorului Stika să nu caute eventuale scuze și să pună accent pe calitatea lucrărilor, nu pe cantitate. „Știu că mai sunt drumuri și bune și rele, mai sunt și cu probleme. Și la Cărbunari, drumul bun l-a făcut în sat, dar nu pot să-l felicit pentru că de la intersecție și până acolo… Asta e situația, n-are rost să discutăm. Ne apropiem să îndreptăm câteva drumuri, care chiar au fost rele, nu acuzăm pe nimeni, nu vrem să ne uităm nici la greaua moștenire, nici la viitorul apropiat sau îndepărtat, important e să ne facem datoria și să rămână un lucru bun după noi și neapărat un lucru trainic. Ați văzut drumuri făcute acum câțiva ani și drumuri care au fost făcute acum, a trecut o iarnă peste ele și s-au dus naibii, au fost mai rele decât înainte de a le face. De asta vă rog să aveți grijă d ele, de calitatea lucrărilor până la urmă e mai importantă decât orice, mai bine fac 100 de km de drum și știu că ține 20 de ani, decât să fac 150 de km și să țină 2 ani”.

Rămâne de văzut cât de trainice sunt lucrările coordonate de Gabriel Stika. Cert e că, în aceeași întâlnire, directorul Direcției de Drumuri Județene a prezentat și stadiul unor intervenții, cu promisiunea că, până în anul 2020, vor fi modernizați 54 de kilometri de drum:

  • Obreja – Ciuta – Maciova (ar trebui să înceapă lucrările), DJ 585 Valeapai – Duleu – limită judeţ Timiş (în evaluarea ofertelor pentru serviciile de proiectare), modernizare DJ 608B Copăcele – Zorlencior (evaluarea ofertelor pentru serviciile de proiectare), DJ 608B  Zorlencior – Zorlențu Mare (contractul de proiectare este semnat, fiind în derulare), DJ 571 (DN 57B) – Eftimie Murgu (contractul de proiectare este semnat), DJ 571G Gârbovăț – Lăpușnicu Mare (s-a predat proiectul tehnic, s-a demarat procedura de achiziție a lucrărilor), DJ 608B Constantin Daicoviciu – Copăcele (serviciile de proiectare sunt în evaluare).

Ranforsare sistem rutier şi întreţinere periodică intravilan localităţi rurale:

Continuarea lucrărilor pentru ranforsare sistem rutier intravilan localităţi rurale şi întreţinere periodică covoare asfaltice intravilan localităţi rurale, oprite în 2017:

Lot 1: Ranforsare sistem rutier şi întreţinere periodică:

Ranforsare DJ 571B – km 34+960– km 36+900, în localitatea Cărbunari, lucrări finalizate, au fost recepționate la finalul lunii august;
Întreţinere periodică DJ 571B Știnăpari, lucrări finalizate;
Întreţinere periodică DJ 571A Gîrnic – lucrări finalizate;

Lot 2: Ranforsare sistem rutier şi întreţinere periodică:

Ranforsare DJ 583 – km 0+000 – km 0+800 în localitatea Ezeriş, executat structură rutieră;
Ranforsare DJ 608B – km 22+000 – km 23+050, în localitatea Zorlenţu Mare, executat structură rutieră;
Ranforsare DJ 585 – km 21+700 – km 22+147, în localitatea Ramna, executat structură rutieră; se va proceda la turnarea asfaltului

Lot 3: Ranforsare sistem rutier şi întreţinere periodică:

Ranforsare DJ 608B – km 7+300 – km 8+000 în localitatea Copăcele, executat structură rutieră;
Ranforsare DJ 680A – km 0+350 – km 0+974,7 în localitatea Sacu, executat structură rutieră; urmează să facem recepția
Ranforsare DJ 608C – km 0+900 – km 2+819,8, în localitatea Slatina Timiş, executat structură rutieră;
Ranforsare DJ 587 – km 5+800 – km 6+600 în localitatea Rugi, comuna Păltiniş, executat structură rutieră;
Întreţinere periodică DJ 571 B Dalboşeţ intravilan, lucrări finalizate şi recepţionate;

Lucrări de întreţinere curentă şi comună drumuri judeţene:

DJ 587 Fîrliug – Dezeşti, plombare cu mixtură asfaltică 3.000 mp, semnat contract nou, după 3 încercări eșuate;
DJ 586A intersecţie DJ 586 – Dognecea, plombare cu mixtură asfaltică, lucrări finalizate şi recepţionate;
DJ 608A tronson Telescaun – Muntele Mic, întreţinere curentă şi comună, lucrări finalizate şi recepţionate;
DJ 587 Brebu – Zorlenţu Mare, plombare cu mixtură asfaltică pe o lungime de 4,70 km, lucrări finalizate şi recepţionate;
Execuție lucrări de întreţinere curentă drumuri judeţene DJ 586 Bocşa – Ocna de Fier – intersecţie DJ 586A, plombare cu mixtură asfaltică 3.000 mp, lucrări finalizate şi recepţionate;
Întreţinere curentă pe timp de vară: DJ 680A Tincova – Peştere, lucrări finalizate;
Întreţinere curentă pe timp de vară: plombe cu asfalt DJ 608 Teregova – Luncaviţa – Cruşovăţ, lucrări finalizate;
Întreţinere curentă pe timp de vară: DJ 587 Păltiniş – Rugi, lucrări finalizate;
Întreţinere curentă pe timp de vară: DJ 581 Reşiţa – Grădinari, lucrări finalizate şi recepţionate;
Întreţinere curentă: DJ 683 Zăvoi – Poiana Mărului şi DJ 684 – Ruschiţa, lucrări finalizate şi recepţionate;
Întreţinere periodică DJ 573 A Vrani – Mercina – DN 57 (Greoni), lucrări finalizate;
Întreţinere curentă DJ 587 Brebu – Apadia, lucrări finalizate;
Întreţinere curentă DJ 586 Crucea Fierului – Reşiţa, lucrări finalizate.