„Direcția de Urbanism trebuie să-și facă datoria! Altfel, va avea de-a face cu mine!” Nicolae Robu, nemulțumit de propriii angajați

Nicolae Robu a trimis o notă internă angajaților din subordine, mai precis, celor de la Direcția de Urbanism. Edilul-șef, un recunoscut critic al chestiunilor birocratice, pe care încearcă mereu să le simplifice, spune că nu e posibil ca avizele pentru construcții în Timișoara să se dea atât de greu.


Primarul a cerut Direcției de Urbanism să nu mai solicite decât minimul de documente pentru a da drumul proiectelor dezvoltatorilor din domeniul construcțiilor. „Deși eu le cer celor de la Direcție să crească fluența în emiterea documentelor de urbanism, ei persistă să pună la încercare dezvoltatorii, fie că sunt cetățeni care își construiesc o casă pentru ei, fie că unii construiesc blocuri sau obiective creatoare de locuri de muncă. În loc să dea un minimum de avize, cele pe care le impune legea, pentru că unde e lege nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerințe. Le-am dat o notă internă pentru care le-am atras atenția că începând de acum, dacă voi constata altfel de năravuri, îi voi supune la un test de competență, cu consecințele de rigoare. Urmează să mă consult cu specialiștii”, a precizat Robu, care a spus că testul pentru angajații „neascultători” va consta în întrebări de legislație și urbanism.

celtic transilvania 1000x100px

Robu spune că e aceeași situație când chiar Primăria cere avize la Direcția de Urbanism din propria-i subordine. „Ni se întâmplă ca nouă înșine să ni se îngreuneze viața cu tot felul de cerințe, de parcă am face în interes personal. Le facem în interes public. […] Direcția de Urbanism va trebui să-și facă datoria, altfel, va avea de-a face cu mine”, a precizat autoritarul Robu.