Direcția de Sănătate Publică: un sfert dintre școlile cărășene nu au autorizație sanitară de funcționare

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un sfert dintre școlile cărășene au în continuare probleme în conformarea la cerințele sanitare necesare funcționării. DSP și-a finalizat controalele în instituțiile de învățământ.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin au finalizat controalele de început de nou an școlar în unitățile de învățământ din județ. Din totalul de 446 de unități școlare, doar trei sferturi, adică 335 de instituții au autorizația sanitară de funcționare, iar 110 nu au întrunit condițiile necesare obținerii ei. O școală a primit un calendar de conformare pe care trebuie să îl respecte până la următorul control al inspectorilor de sănătate publică, se arată în comunicatul remis astăzi presei de DSP Caraș-Severin.

Inspectorii DSP au controlat 72 de unități școlare din Caraș-Severin, din care 28 de licee. Au mai fost supuse verificărilor 842 de spații școlare utilizate, din care 641 s-au dovedit necorespunzătoare, 81 de laboratoare, 75 de ateliere, 21 de săli de sport, din care 10 au fost necorespunzătoare. Au fost controlate și 43 de spații de depozitare pentru programul ,,Laptele și cornul”, trei astfel de locații fiind declarate necorespunzătoare. Iluminatul natural și artificial este cu probleme în 72 de locații, microclimatul, întocmirea orarului, asigurarea apei potabile centralizate nu sunt în regulă în 58 de locații, iar apa în sistem propriu pune probleme în 14 locații. ,,Inspectorii de sănătate publică au verificat și 69 de vestiare, dotarea cu mobilier, în 72 de locații, blocuri alimentare, spații de frig, elaborarea meniului, în 12 cazuri, din care două au fost necorespunzătoare, din punctul de vedere al condițiilor. Din 72 de grupuri sanitare controlate, doar unul s-a dovedit a fi necorespunzător cu normele de sănătate publică. Au mai fost controlate patru internate, toate fiind în regulă din punct de vedere sanitar. Inspectorii DSP au mai verificat 1011 fișe de aptitudini, 387 dintre ele fiind necorespunzătoare. De asemenea, au fost verificate persoanele care au nevoie de cursuri de igienă. Din 39 de astfel de persoane, patru nu au putut prezenta un act cum că ar fi absolvit un asemenea curs.  În finalul controlului, inspectorii de sănătate publică au aplicat patru avertismente”, se mai precizează în comunicatul DSP Caraș-Severin.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Foto: tmpress.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/