Joc de saxofon și orgă la Reșița! Sophie Poulin și Jacques Boucher vin să ne încânte!

Cele mai frumoase acorduri de jazz și muzică clasică vor fi urcate joi pe scena Bisericii Romano-Catolice din zona Gâvândari a Reșiței. Două nume rezonante care mânuiesc saxofonul și orga cu o măiestrie ieșită din comun vor transpune talentul canadian pe scena reșițenilor.

Artiștii Sophie Poulin de Courval și Jacques Boucher vor veni tocmai din Canada să îi încânte pe reșițeni. Concertul va avea loc în a doua zi de octombrie, începând cu orele 20. Cei doi artiști internaționali vor aduce pe scenă un repertoriu la limita dintre muzica de jazz și cea clasică, în care două spații sonore, cel al saxofonului și cel al orgii, se vor contopi într-un mod cât de poate de armonic care să le picure reșițenilor în auz acorduri de neuitat.

Programul pe care candienii îl vor aduce pe scena reșițeană conține lucrări precum Guy de Lioncourt (1885-1961), Trois mélodies grégoriennes: Clemens rector, Puer natus est, Pascha nostrum, Kees Schoonenbeek: Danse sacré et profane, Des Béatitudes Modernes, Intermezzo instrumentale.

Și Massimo Rossi, Franz Schubert, Jean-Philippe Rameau sau Denis Bédard vor fi aduși pe scenă de cei doi canadieni prin interpretarea într-un mod unic a celor mai frumoase lucrări ale lor.