Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat în cazul femeii de 38 de ani din Timișoara, diagnosticată cu coronavirus! Ce măsuri iau autoritățile!

La nivelul județului Timiș s-a format un Comitet Județean pentru Situații de Urgență, format din autoritățile de protecție și siguranță publică. În momentul de față are loc o anchetă în cazul femeii de 38 de ani, diagnosticată în această după-amiază cu coronavirus, pentru a stabili dacă persoanele cu care a intrat în contact prezintă simptomele virusului. 

Femeia s-a deplasat în 17 februarie în Bergamo pentru o vizită de muncă de o zi. Pe 25 februarie femeia s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde a efectuat un test gripal și unul pentru COVID-19, iar în continuare femeia a rămas acasă, fără a se declanșa starea de carantină la domiciliu. Din declarațiile doctorului Victor Musta, femeia avea ca simtom singular tusa. Testul pentru gripă sezonieră a avut un rezultat negativ, iar cel pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

În această perioadă de timp, pacienta de 38 de ani a fost într-o zi la locul de muncă, unde a petrecut câteva minute, s-a întâlnit cu două persoane din familia acesteia la Lugoj și cu patru cunoștințe din Timișoara, conform reprezentanților DSP Timiș. Totodata, trupe speciale aflate pe teren, formate din polițiști, jandarmi și reprezentanții Aeroportului Internațional ,,Traian Vuia”din Timișoara identifică pasagerii care s-au aflat în cursă alături de femeia de 38 de ani. Cele șase persoane cu care a intrat în contact până acum vor fi aduse pentru a realiza analizele necesare și pentru a stabili un diagnostic.

publicitate ziar expresb 1000x100

Directoarea Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a declarat că a există în dotarea spitalului echipament necesar și o clădire separată în cadrul instituției cu trei saloane destinate celor infectați. Spitalul este pregătit să suplimenteze încă 15 locuri în cazul unei eventuale epidemii. În prezent, pacienta se află sub supraveghere la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.