Timișoara are buget pentru 2020!

Bugetul orașului a trecut de votul consilierilor locali, dar nu fără amendamente! Problema coronavirusului a atras atenția Luminiței Țundrea, care a propus o campanie de prevenție a infecțiilor în școli. Un alt amendament îi va face pe polițiștii locali primii din țară care vor putea discuta cu turiștii prin dispozitive speciale de traducere.

Primul amendament a venit din partea Luminiței Țundrea, care a propus alocarea unor fonduri pentru a desfășura o campanie de prevenție a îmbolnăvirilor cu coronavirus în școli. „Doresc să propun să desfășurăm o campanie de prevenție a apariției acestor îmbolnăviri în școli. Anume, să alocăm un buget de 5.000 de lei pentru fiecare din cele 60 de instituții de învățământ pentru a achiziționa produse de dezinfecție și produse de curățare pentru a putea implementa această campanie de prevenție”, a intervenit consilierul local Luminița Țundrea. Nicolae Robu a susținut amendamentul și a declarat că, la punerea în practică, va cere, în caz de nevoie, să fie dat un mandat echipei tehnice pentru a putea direcționa fondurile mai eficient.

Amendamentul viceprimarului Dan Diaconu s-a  referit la introducerea în lista de infestiții a următoarelor poziții: reabilitarea panourilor informative din cadrul sistemului de informare și comunicare, viabilizarea zonei cu destinație sportivă cuprinsă între bulevardul Liviu Rebreanu, Strada Costică Rădulescu și Aleea F.C. Ripensia și PUZ pentru regerare urbană în zona Calea Aradului.

Consilierul Simion Moșiu a propus achiziționarea a 12 dispozitive de traducere care să intre în dotarea polițiștilor locali. Agenții fac cursuri pentru învățarea limbii engleze, însă Moșiu consideră că turiștii care vor veni în Timișoara vor putea comunica mult mai bine cu polițiștii prin aparatele prezentate. Primarul a susținut proiectul și spune că Timișoara va fi primul oraș cu asemenea dispozitive intrate în dotarea poliției locale.

1000x200 dacus 02

Ultimul amendament votat a fost al viceprimarului, care a mai propus trecerea sumei de un milion de lei de la întreținerea spațiilor verzi la reparații școli. Toate amendamentele prezentate au trecut de procedura de vot.

Bugetul orașului a fost votat. Suma prevăzută se ridică la 2,2 miliarde de lei, dintre care 700 de milioane sunt dedicate investițiilor.

CITEȘTE ȘI: Bugetul record al Timișoarei a intrat astăzi în dezbatere publică. Urmează să fie aprobat în Consiliul Local

publicitate si promovare online banner maxagro