Anul școlar 2018-2019 aduce o mare noutate pentru tinerii pasionați de aviație din județul Caraș-Severin: înființarea primei clase de liceu tehnologic de aviație, aflat sub egida Institutului European de Aviație.
Instituția ce își va deschide porțile din toamna acestui an, pe platforma aeroportului din Caransebeș, și care în urma comisiilor și controalelor de la ARACIP a îndeplinit toate condițile pentru autorizare, pune la dispoziție 16 locuri pentru absolvenții claselor a 8-a.
Omul de afaceri Gabriel Daniel Olariu, fondatorul acestui proiect, invită tinerii să-și depună cererile de înscriere imediat după finalizarea evaluărilor naționale, informând pe această cale faptul că prima serie va avea acces GRATUIT la cursuri, pe toată perioada celor 4 ani de studiu. În situația în care cererea va fi mai mare decât numărul de locuri disponibile, elevii vor susține un examen de evaluare a cunoștințelor sau se va intra pe baza mediilor obținute în anii din gimnaziu și de la evaluarea națională.
„Am găsit colaboratorii necesari pentru a preda Tehnologia Aviației din rândul specialiștilor care au lucrat în domeniul aviației militare și cunosc foarte bine această meserie. Totul va fi gratuit, noi vom susține această primă generație, pentru că dorim să încurajăm copiii spre acest domeniu foarte căutat în străinătate. Vom susține financiar toți cei 4 ani de învățământ și un an de practică. Totul va fi suportat de noi ca și investitori. După cei 4 ani vor putea lucra aici sau vom putea să-i recomandăm marilor companii. De exemplu, directorul de la Boeing mi-a spus la un târg de tehnică aviatică faptul că nu voi putea eu să produc mecanici cât are el nevoie”, a precizat Daniel Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.
Liceul Tehnologic „Max Ausnit”, situat pe Strada Aeroportului Nr.1 din Caransebeș, are ca partener Asociația Aeronautică Română de la București. Elevii care vor ieși de pe băncile acestei școli, în urma promovării examenului de specialitate, susținut după cei 4 ani de cursuri, vor primi o diplomă ce va fi recunoscută de toate țările membre EASA (European Aviation Safety Agency), având posibilitatea de a se angaja în acest domeniu ca și personal tehnic aeronautic, în oricare dintre aceste țări.
Întrebat despre amplul proiect, antreprenorul ne-a declarat că prin această inițiativă își dorește să reînvie Aeroportul din Caransebeș, prin însuflețirea platfomei din zonă, ce poate fi gazda mult mai multor proiecte de afaceri, toate realizabile în interesul cărășenilor.
Informații și înscrieri se pot obține la adresa de email: office@aeroas.ro