Din toamnă pot începe lucrările la un nou drum de legătură cu autostrada A1, lângă Timișoara

Sunt șanse ca în toamna acestui an să înceapă lucrările la un nou drum de legătură cu autostrada A1, la Sânandrei, lângă Timișoara. Ministrul Transporturilor a anunțat duminică, la Timișoara, că recent a fost emisă autorizația de construire pentru noua șosea.

Se fac pași importanți cu scopul realizării celei de-a treia descărcări de pe autostrada A1 lângă Timișoara. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat duminică, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că vineri a fost emisă autorizația de construire pentru descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei.

Pentru drumul de legătură cu autostrada, DN69, din zona Sânandrei, noua descărcare, a fost emisă autorizația de construire alaltăieri. Este un contract proiectare și execuție. Conform contractului, firma are șase luni de proiectare. Proiectarea nu este încă încheiată, vine proiectul tehnic în săptămânile următoare, după care trecem în perioada de execuție. Contractul a fost semnat în martie, plus șase luni, asta înseamnă septembrie. Atunci curg cele 18 luni pentru execuție. Mergem pe termenele contractuale, este un contract care nu are blocaje, am făcut deja exproprierile. Este un studiu de fezabilitate recent, nu uitat în sertar, nu ar trebui să fie probleme în derulare.”, a declarat Cătălin Drulă.

Noul drum de legătură cu autostrada A1 va avea o lungime de zece kilometri și va fi realizat de către Todini Costruzioni Generali S.p.A. Valoarea contractului este de aproape 190 de milioane de lei fără TVA. Durata de execuție a contractului este de 24 luni, din care șase luni – perioadă de proiectare și 18 luni – perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 metri înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est spre Autostrada A1.