12 idei de afaceri din vestul țării, finanțate cu cel mult 100.000 lei fiecare pentru a fi puse în practică

explo 1000x200

Șansă unică pentru 12 persoane din zona de vest a țării. Acestea pot primi până la 100.000 lei fiecare pentru a-și deschide o afacere, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru informează că, în perioada 1-30 iulie, se desfășoară un concurs de planuri de afaceri în cadrul unui proiect european intitulat „DESA1 – Dezvoltare Educațională, Socială și Antreprenoriat – Timișul de Centru (zona Vest)”.

Astfel, vor fi selectate cel puțin 12 planuri de afaceri, cu o valoare maximă de 100.000 lei. Sprijinul financiar se acordă sub formă de subvenție pentru înființarea de întreprinderi și constă în finanțare nerambursabilă.

În cadrul etapei de selecție a planurilor de afaceri pot participa persoane care au absolvit cursul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului și care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile, cât și persoane care nu au participat la cursurile de formare antreprenorială organizate în cadrul proiectului, dar au absolvit un curs de competențe antreprenoriale și care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile (numărul de persoane care beneficiază de ajutor de minimis fără să fi participat la programul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului nu va putea depăși 10% din numărul total de persoane beneficiare de ajutor de minimis acordate în cadrul proiectului.”, a transmis Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru.

Ajutorul de minimis în valoare de cel mult 100.000 lei se va acorda într-o singură tranșă, iar beneficiarul trebuie să facă dovada că a realizat din activitatea curentă, în termen de 12 luni, venituri reprezentând minimum 5% din valoarea tranșei primite. În cazul în care acest termen nu este respectat, beneficiarul este pasibil de returnarea integrală a ajutorului de minimis primit.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea socială, educaţională și de ocupare a 256 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată situată în zona Vest a teritoriului Grupului de Acţiune Locală Timişul de Centru, prin măsuri integrate în vederea întreruperii cercului vicios al excluziunii sociale și sărăciei.”, a informat Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru.

Mai multe informații sunt disponibile AICI!