Primăria realizează un centru cultural și educațional în unul dintre cele mai sărace cartiere din Timișoara, cu bani europeni

Primăria Timișoara anunță că este în căutarea unui constructor pentru noul centru cultural și educațional care va fi realizat în cartierul Kuncz, unul dintre cele mai sărace cartiere din oraș, în cadrul unui proiect european în valoare de 1,3 milioane de euro.

Primăria Timișoara transmite că a demarat procedurile de licitație pentru alegerea executantului noului Centru Cultural și Educațional Kuncz. Acest obiectiv a fost asumat de Timișoara prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Potrivit reprezentanților instituției, noua clădire va avea parter și două etaje și se va ridica pe str. Satu Mare, nr. 1A, în cadrul unui proiect european. Centrul din cartierul Kuncz va fi unul multifuncțional, care va oferi servicii sociale fără cazare și va deține spații de recreere și relaxare.

Astfel, vor fi amenajate săli pentru cursuri artistice, o sală de sport, o sală de mese și se vor desfășura activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school.

Programul este dedicat în special copiilor de vârstă şcolară (7-12 ani). Sala de mese va fi deservită de un serviciu de catering, care va aduce mâncarea porţionată şi va fi prevăzută cu un oficiu pentru depozitarea temporară, spălare veselă. Grupurile sanitare pentru personal se află la etajul I. Tot aici se află un oficiu cu spălătorie pentru feţe de masă, perdele, huse de scaune etc., prevăzut cu spaţii de depozitare pentru rufe curate /murdare”, a informat Primăria Timișoara.

De serviciile acestui centru vor beneficia aproximativ 100 de persoane din cartierul Kuncz. „Scopul este combaterea marginalizării sociale prin promovarea unei abordări de tip integrat, un centru multifuncţional cu activităţi socio-educative, recreative şi culturale”, au detaliat reprezentanții instituției.

Valoarea estimată este de aproximativ 1,3 milioane de euro, iar durata execuției este de 20 de luni.

Primăria Timișoara intenționează să mai construiască două centre multifuncționale în cartierele Freidorf, pe strada Polonă, și în Ronaț.